Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς για το 2022

Ο ετήσιος τακτικός Προϋπολογισμός ύψους 142.769.382,96 € για το 2022 εγκρίθηκε, με διευρυμένη πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021.

Βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του προϋπολογισμού, τα οποία καταδεικνύουν τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της Περιφερειακής Αρχής, αλλά και την ορθή οικονομική διαχείριση, είναι:
 Η διατήρηση του αυξημένου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο είχε αυξηθεί στον Προϋπολογισμό του 2021 κατά 23% σε σύγκριση με το 2020. Παρέμεινε στα ίδια υψηλά επίπεδα, αφού προβλέπονται Δημόσιες Επενδύσεις ύψους 77.949.675,25€ για το 2022.

 Η αύξηση του Τακτικού Αποθεματικού, από τα 866.463,68 €, στο 1.012.298,76 €.

Στα αξιοσημείωτα του προϋπολογισμού είναι και η διατήρηση και ενίσχυση σημαντικών πρωτοβουλιών κοινωνικής μέριμνας, όπως η παροχή γευμάτων σε σχολεία της Περιφέρειας και η ενίσχυση των δομών Υγείας της Στερεάς Ελλάδας.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνεχίζουμε το έργο μας με τη στήριξη της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και με εργαλείο τον Προϋπολογισμό του 2022, ο οποίος έχει ισχυρό αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο.

»Συνεχίζουμε να υπηρετούμε τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας και δουλεύουμε για την ανάπτυξη του τόπου μας, με τη διατήρηση των Δημοσίων Επενδύσεων στα 77,9 εκατ. ευρώ.
»Απαντούμε στις προκλήσεις και τις ανάγκες της εποχής με ισόρροπη και πολύπλευρη προσέγγιση και με έμφαση στις Υποδομές, τον Πρωτογενή τομέα, τον Τουρισμό, το Περιβάλλον, την Υγεία, αλλά και στην Παιδεία, τον Πολιτισμό και την Κοινωνική Μέριμνα».

Ακολούθως, ο Άρης Τασιός, αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης επί οικονομικών θεμάτων, δήλωσε: «Με την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2022, ο οποίος ανέρχεται σε 142.769.382,96 €, συνεχίζουμε τις αναπτυξιακές μας δράσεις αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Στερεάς, ενώ παράλληλα στεκόμαστε δίπλα στην καθημερινότητα των πολιτών ανταποκρινόμενοι στις δυσκολίες των καιρών και στις κοινωνικές ανάγκες της εποχής».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας δήλωσε: «Ευχαριστώ και πάλι τους περιφερειακούς συμβούλους όλων των παρατάξεων για το γόνιμο διάλογο και την έγκριση του προϋπολογισμού μας για το 2022.

»Το Περιφερειακό Συμβούλιο λειτουργεί υποδειγματικά και αποτελεί πεδίο δημιουργικών αντιπαραθέσεων, αφού όλοι υπηρετούμε έναν και μοναδικό στόχο: Την ανάπτυξη του τόπου μας!»

Σχετικά