Ο Ελλοπιακός στους “8” του κυπέλλου Βοιωτίας

Με γκολ του Τζόρνταν (24′) και του Ρεσβάνη (73′) επικράτησε 2-1 του Κυπάρισσου Αντίκυρας στο μεγάλο ματς της Δ’ φάσης – Ο Ζώνας μείωσε στο τελικό σκορ στην εκπνοή

Η ομάδα του «Α.Ο. “Ελλοπιακός”» ήταν η νικήτρια στον αγώνα με την ομάδα του «Α.Ο. Αντίκυρας “Κυπάρισσος”» που έγινε (11/12) στο δημοτικό γήπεδο της Ελλοπίας, για την Δ’ φάση του κυπέλλου που διοργανώνει η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας και στη σεζόν 2021-2022.

Επικράτησε με 2-1 και έτσι προκρίθηκε στην Ε’ (5η) φάση, στους «8» του θεσμού.

Η ομάδα της Ελλοπίας εκμεταλλεύτηκε απόλυτα την έδρα της, ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές της αντιπάλου, έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο και τελικά πήρε τη νίκη στον «νοκ-άουτ» αγώνα και την πρόκριση.

Τα γκολ για τους νικητές σημείωσαν ο Τζόρνταν στο 24’ και ο Ρεσβάνης στο 73’.

Ετσι, συνέχισαν το αήττητο σερί τους με τον Παύλο Δαούτη στην τεχνική ηγεσία.

Για την ομάδα του Βαγγέλη Λέντα, που υποχρεώθηκε στην πρώτη της ήττα στη σεζόν, το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό σκορ πέτυχε ο Ζώνας στην εκπνοή του ματς (δεν έγινε καν σέντρα και ο διαιτητής σφύριξε την λήξη).

Το φιλμ του αγώνα

12’ ο Ρεσβάνης εκτέλεσε κόρνερ για τους γηπεδούχους από αριστερά, ο Τζόρνταν πήρε την κεφαλιά, η μπάλα από την άλλη πλευρά, άουτ.

16’ σε μια ανύποπτη φάση τραυματιστηκε ο Γούλας. Συνέχισε

24’ η προσπάθεια για τους γηπεδούχους από τα αριστερά, ο Τζόρνταν έδωσε κάθετα στον Ρεσβάνη, αυτός μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Τζόρνταν ο οποίος είχε κάνει την κίνηση, από πλάγια θέση έπιασε το δυνατό σουτ με το αριστερό, η μπάλα πάνω από το σώμα του Δημητρά και στα δίχτυα, 1-0.

28’ αναγκαστική αλλαγή για τον Λέντα, έξω ο Γούλας, μέσα ο Πέρβελης.

30’ αντεπίθεση από τους γηπεδούχους, ο Ρεσβάνης από δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Ρουπάκας λίγο έξω από την περιοχή και στον άξονα έπιασε έκανε το σουτ, η μπάλα ψηλά, άουτ.

37’ ο Νικολάου έπιασε το σουτ αρκετά μέτρα από την περιοχή του Κολοβού και στον άξονα, δεν ανησύχησε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

39’ ο Ζώνας έκανε την πάσα στον κενό χώρο, στην άμυνα των γηπεδούχων και αριστερά, ο Καράι, κινήθηκε γρήγορα, έκανε την ντρίμπλα, έκανε και το σουτ με το δεξί, η μπάλα πέρασε διαγώνια, άουτ.

44’ ο Ιωάννου έκανε το σουτ αρκετά μέτρα από την περιοχή των γηπεδούχων και στον άξονα, ο Κολοβός μπλόκαρε.

54’ φάουλ για τους φιλοξενούμενους από αριστερά, μετά από την εκτέλεση ο Καράι στην καρδιά της άμυνας έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και σε σώμα αμυντικού και ο Κολοβός μπλόκαρε χωρίς δυσκολία.

58’ ο Τσελλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι λίγα μέτρα από την περιοχή και λίγο δεξιά, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

60’ ο Παπαχαραλάμπους έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Καράι μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων κατέβασε την μπάλα, έπιασε το σουτ, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

68’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ ελάχιστα έξω από την περιοχή των γηπεδούχων και αριστερά, διαμαρτυρίες γιατί δεν δόθηκε κίτρινη κάρτα στον Τσέλλο που θα ήταν η δεύτερη (!)

73’ αντεπίθεση για τους γηπεδούχους, ο Τζόρνταν έκανε την κάθετη πάσα στον Ζαφειρόπουλο, οι αμυντικοί δεν τραβήχθηκαν έγκαιρα για το τεχνικό οφ-σάιντ, ο Ζαφειρόπουλος προχώρησε, έκανε και την παράλληλη πάσα, ο Ρεσβάνης ο οποίος είχε ακολουθήσει την φάση πλάσαρε σωστά και 2-0.

76’ το σουτ από τον Μαλισσόβα, η μπάλα ψηλά αουτ.

80’ γρήγορη αντεπίθεση για τους γηπεδούχους, ο Ζαφειρόπουλος έκανε την κίνηση από δεξιά, έκανε και την παράλληλη πάσα, ο Τζόρνταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά γκολ δεν μέτρησε καθώς υπήρξε άμεση υπόδειξη από τον β’ βοηθό για οφ-σάιντ(!)

84’ οι γηπεδούχοι πίεσαν και έκλεψαν την μπάλα, ο Ζαφειρόπουλος έκανε την παράλληλη πάσα, ο Δημητράς μπλόκαρε.

87’ νέα αντεπίθεση από τους γηπεδούχους, ο Ζαφειρόπουλος από τα δεξιά έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε άουτ.

90’+2’ διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καλύβα στον Σύρμο, μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο διαιτητής έδειξε παίζεται.

90’+5’ γρήγορη επίθεση για τους φιλοξενούμενους, ωραία κάθετη πάσα από τον Μαλισσόβα στον Ζώνα, αυτός πρόλαβε τον Κολοβό και τον Κοτσίφη, έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Ο διαιτητής σφύριξε και έδειξε σέντρα για να μετρήσει το γκολ, αλλά αμέσως μετά σφύριξε τρεις φορές για την λήξη του ματς.

Τελικό αποτέλεσμα 2-1, στην επόμενη φάση του κυπέλλου η ομάδα της Ελλοπίας.

Οι «πρωταγωνιστές

Α.Ο. “Ελλοπιακός” (Παύλος Δαούτης): Κολοβός  –  Κόκκαλης, Δήμου, Κοτσίφης, Τσέλλος, Καλοχωρίδης, Ρεσβάνης, Ρουπάκας, Τζόρνταν (89’ Σύρος), Κουτσοδήμος (63’ Αναστασίου), Ζαφειρόπουλος.

Α.Ο. Αντίκυρας “Κυπάρισσος” (Βαγγέλης Λέντας): Δημητράς  –  Κουτσούμπας, Γούλας (28’ Πέρβελης),  Μαλισσόβας, Παπαχαραλάμπους, Ιωάννου, Τσούρας (83’ Κοτρόγιαννος), Καλύβας, Νικολάου (74’ Λαμπρόπουλος), Καράι, Ζώνας.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Γιώργος Καούρας με βοηθούς τον Λεωνίδα Δελή και τον Χριστόδουλο Τσιακμακούδη.

Αναπληρωματικός διαιτητής ήταν ο Παναγιώτης Τσακανίκας.

Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Ηλίας Παπαδάς.

starsports.gr

Σχετικά