Ο Κουρουμπλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δολοφονήθηκαν άνθρωποι

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος έκανε λόγο για δολοφονίες ανθρώπων με αφορμή την έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα.

Π. Κουρουμπλής: Αν αυτή η έκθεση δεν είχε το όνομα Σωτήρης, ο φίλος του πρωθυπουργού, τότε πολύ εύκολα θα προσπαθούσατε να την αποδομήσετε. Με ξεπερνά με πόση θρασύτητα αρθρώνετε δημόσιο λόγο όταν ουσιαστικά χιλιάδες άνθρωποι δολοφονήθηκαν. Από αυτό το βήμα ο πρωθυπουργός μας έλεγε και μας κουνούσε το δάκτυλο: Έχετε εσείς πληροφορίες; Εγώ δεν έχω… Σήμερα επιλέξατε το λιγότερο κακό ότι δεν είχε ενημέρωση ο πρωθυπουργός. Είναι ντροπή, είναι αίσχος, είναι πρόκληση, να λέτε ότι δεν είχε γνώση ο πρωθυπουργός για το έγκλημα που συντελείται μέσα στις ΜΕΘ. Ποιος θα απολογηθεί για το φίλο μου που χάθηκε. Για τη μητέρα και τον αδερφό. Περιμένουμε να είχε έρθει ο κ. πρωθυπουργός, αλλά θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί.. αλλά θα απολογηθείτε δεν θα το περάσετε έτσι

Στο σημείο εκείνο αντέδρασε έντονα ο Δημήτρης Μαρκόπουλος από τη ΝΔ με τον κ. Κουρουμπλή να συνεχίζει στο ίδιο ύφος.

Π. Κουρουμπλής: Αίσχος, δολοφονήσατε τους ανθρώπους, έχετε θράσος είναι ντροπή. Όσο και να θορυβείτε δεν θα το ξεπεράσετε… Ό,τι και να κάνετε είστε υπόλογοι γι΄ αυτό που συντελείται. Τουλάχιστον δείξτε λίγη σεμνότητα, πέθαναν άνθρωποι άδικα. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο

Απ. Αβδελάς: Σας παρακαλώ κύριε Κουρουμπλή.. Πριν φύγετε να ανακαλέσετε το δολοφόνοι…

Π. Κουρουμπλής: Ξέρω τι λέω και ξέρω καλά ελληνικά

Γ. Κουμουτσάκος: Γίναμε μάρτυρες ενός άθλιου λαϊκισμού και ενός ακραίου λαϊκιστή που έχει το θράσος να κατηγορήσει ένα πρωθυπουργό και μία ολόκληρη παράταξη ως δολοφόνος μέσα στην ελληνική βουλή και το ζητάει σύσσωμη πολύ να ανακαλέσει και προσποιείται ότι δεν κατάλαβε το ατόπημα το θράσος την πρόκληση την ντροπή που προκάλεσε στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Κουρουμπλής από το έδρανο του διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος.

Απ. Αβδελάς: Σας παρακαλώ κύριε Κουρουμπλή και πρώτα απ όλα φορέστε μάσκα.

Γ. Κουμουτσάκος: Τώρα και είμαι διατεθειμένος να αναστείλω την ομιλία μόνον να διαχωρίσει τη θέση του ο ΣΥΡΙΖΑ από τις αθλιότητες ενός βουλευτή το επίσημα να το κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση αν τολμάει κύριε Σκουρλέτη σε σας στρέφετε αυτό το ερώτημα. Εάν αυτός ο εφιαλτικός λαϊκιστής δεν ανακαλέσει προτίθεμαι να κατέβω από το βήμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν το ανέχομαι ούτε η προσωπική μου δημόσια πορεία ούτε της παράταξής ούτε καμία άλλη.

Αποστάσεις από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε ο Πάνος Σκουρλέτης

Π. Σκουρλέτης: Όσο δεν δίνονται απαντήσεις , πολιτικές, ανοίγεται ο δρόμος για φράσεις άστοχες και παρεξηγήσιμες… Εσείς λέγατε ότι κάψαμε 100 στο Μάτι, εμείς τυμβωρυχία δεν κάνουμε

Μομφή κατά του Π. Κουρουμπλή, για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, απέδωσε η Ολομέλεια

Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά αποδόθηκε, μετά από πρόταση του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα, στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή για τη φράση που απηύθυνε προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, “δολοφονήσατε ανθρώπους”. Η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής συνεπάγεται την περικοπή του ενός τετάρτου της μηνιαίας αποζημίωσής του.

«Το να υπάρχει συνάδελφος που απευθυνόμενος στην πλειοψηφία, να μιλά ότι δολοφονήσατε χιλιάδες ανθρώπους, και ότι “επιμένω και δεν ανακαλώ”, “είναι ό,τι χυδαιότερο, αποκρουστικότερο, και υπονομευτικό του κύρους του Κοινοβουλίου και μπορεί να λεχθεί εδώ μέσα», είπε -χειροκροτούμενος- ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε: «Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά, πρέπει να μείνει ως κάκιστο παράδειγμα μιας συμπεριφοράς που ομόφωνα καταδικάζουμε».

«Δεν μπορεί να πυροδοτούμε τον κοινωνικό αυτοματισμό μίσους κατά πολιτικών αντιπροσώπων. Απευθύνομαι στο σώμα και στιγματίζω τον κ. Κουρουμπλή με μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς για όσα αποκρουστικά ανέφερε», τόνισε ο κ. Τασούλας.

Σε παρέμβασή του, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, είπε ότι υπάρχει ζήτημα και για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, Αλ. Τσίπρα, που πρέπει να αποδοκιμάσει τον βουλευτή του. Πρέπει να τον οδηγήσει να έρθει στην αίθουσα να ανακαλέσει, αλλιώς να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα, είπε ο κ. Οικονόμου. Διαφορετικά, προσέθεσε, ανέχεται (ο κ. Τσίπρας) και κατευθύνει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης είπε ότι η κατάσταση της πανδημίας είναι δύσκολη και ότι «με ανταλλαγή ύβρεων» δεν υπάρχει λύση. Δεν μας καλύπτουν όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής, μέσα στην οργή και το θυμό του, καθώς (όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής) έχει χάσει φίλους του, υπογράμμισε ο κ. Φίλης. Την προηγούμενη περίοδο βουλευτές της ΝΔ με αποκάλεσαν προδότη για τη στάση μου επί της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Δεν προχωρά έτσι η Δημοκρατία, με το “μία σου και μία μου” τόνισε ο κ. Φίλης.

Σχετικά