Γ. Παπαδόπουλος για σεισμούς σε Κρήτη – Κορινθιακό, τι είπε για τη Θήβα

Ανάρτηση για τους τρεις σεισμός που έγιναν μέσα σε λίγες ώρες σήμερα Κυριακή 26/12, ανέβασε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ανάρτηση για τους τρεις σεισμός που έγιναν μέσα σε λίγες ώρες σήμερα Κυριακή 26/12, ανέβασε ο Σεισμόλόγος και τέως Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου:

«ΜΑΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Ο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΑΠΟΨΕ!
– Μέγεθος Μ=5,1 στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κάσου και Αν. Κρήτης. Ακολούθησαν 2 μικρότεροι. Δίνουν την εντύπωση ότι είναι μετασεισμοί του ισχυρού σεισμού (Μ=6,3) της 12.10.2021.
– Μ=4,0 στον Ανατολικό Κορινθιακό. Φυσιολογικά πλαίσια.
– Μ=2,4. Μια μικρή “αναζωπύρωση” στη Θήβα, όπου το τελευταίο διάστημα μάλλον είχε ησυχάσει. Οι σεισμολόγοι δεν πρέπει να ξεχνάμε τη Θήβα στις αξιολογήσειες μας.
Άντε, να βγάλουμε τη χρονιά..!»

Προβληματισμός για την Θήβα

Ερωτηθείς από το Newsbomb.gr για τη σεισμική δόνηση 2,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Θήβα, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος επισήμανε ότι «είναι ήδη γνωστό πως από τις αρχές Ιουλίου καταγράφεται σεισμική δραστηριότητα που δεν υπερβαίνει τους 4,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ».

Και πρόσθεσε πως «εντάσσεται και αυτός στη σεισμική δραστηριότητα, η οποία εδώ και μία με δύο εβδομάδες είχε παρουσιάσει μια ύφεση».

Μάλιστα, παρά την μικρή σημερινή δόνηση, καθώς και τις μικρότερες που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες, θεωρεί ανησυχητική την επανεκκίνηση της σεισμικής δραστηριότητας.

Εφιστά την προσοχή για την περίπτωση της Θήβας, χαρακτηρίζοντας την ως την «πιο αξιοσημείωτη περίπτωση», καθώς όπως είπε «είναι ένα θέμα με το οποίο έχει ασχοληθεί η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, συστήνοντας προληπτικά μέτρα».

AdsF

Σχετικά