Θρίλερ με την αρπαγή του επιχειρηματία – Τι είναι η «απαγωγή της τίγρης» που εξετάζει η αστυνομία;

Ο επιχειρηματίας έχει εξαφανιστεί κοντά στα δυο 24ωρα και η αστυνομία εργάζεται με άκρα μυστικότητα και διακριτικά για να επιλύσει το θρίλερ και να τον εντοπίσει.

Περισσότερες από 40 ώρες στα χέρια των απαγωγέων του. Τρία γραπτά μηνύματα μέσω εφαρμογής στον αδελφό του για τα λύτρα. Μία κρυπτογραφημένη φωτογραφία του επιχειρηματία δεμένο χειροπόδαρα, που παρέμεινε «ορατή» μόνο για λίγα δευτερόλεπτα κι ύστερα χάθηκε για να μην αφήσει ηλεκτρονικά ίχνη. Μοναδική απόδειξη ζωής, με την αγωνία για την τύχη του να κορυφώνεται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλη Λαμπρόπουλου, τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με τους απαγωγείς προκειμένου τα 2 εκατομμύρια που αρχικά ζήτησαν ως λύτρα να πέσουν κάτω από το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι απαγωγείς είναι τέσσερα ή πέντε άτομα και αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι η εκτίμηση ότι δεν πρόκειται για επαγγελματίες, γι’ αυτό και θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι.
Απαγωγή της «τίγρης»

Οι αρμόδιοι Αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Ζωής κάνουν λόγο για μια απαγωγή τύπου «tiger kidnapping», ή αλλιώς απαγωγή της «τίγρης» στα ελληνικά, που σημαίνει απαγωγή κάποιων ωρών με λύτρα τα οποία είναι συγκριτικά λίγα σε σχέση με άλλες απαγωγές. Πρόκειται για μία τακτική την οποία έχουν αντιμετωπίσει κι άλλες φορές στο παρελθόν.

Τα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την αρπαγή του επιχειρηματία και βρέθηκαν καμένα στα Σπάτα, διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένα και μάλιστα, το ένα από αυτά φαίνεται πως είχε κλαπεί το 2020 από το Παλαιό Φάληρο. Παράλληλα, η αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει το τελευταίο στίγμα του κινητού του επιχειρηματία, όχι όμως, το αυτοκίνητό του, με το οποίο επέστρεφε το μοιραίο βράδυ στο σπίτι του στο Ντράφι.
Λύτρα ή οφειλές;

Σύμφωνα με την γυναίκα με την οποία ο επιχειρηματίας μιλούσε στο τηλέφωνο την ώρα της απαγωγής, ο 40χρονος ήταν ήρεμος και χαλαρός και από τη συμπεριφορά του έδειχνε πως προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο, πιθανώς για να ενημερωθεί η αστυνομία, όταν του επιτέθηκαν. Ένας από τους απαγωγείς, όταν διαπίστωσε πως υπήρχε κινητό τηλέφωνο, το άρπαξε και το έκλεισε, χωρίς όμως να το απενεργοποιήσει.

Η ψυχραιμία του 40χρονου κάνει τις αρχές να εκτιμούν ότι τα λύτρα θα μπορούσαν να αντιστοιχούν σε οφειλές του επιχειρηματία σε ανθρώπους που γνώριζε. Έτσι, εξετάζουν με μεγάλη προσοχή οποιαδήποτε πληροφορία για τυχόν απειλές που ίσως δεχόταν ο 40χρονος, πιθανά οικονομικά ανοίγματα και διασυνδέσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να «φωτογραφίσουν» τους απαγωγείς.

Το προφίλ του 40χρονου

Η ζωή του ένα ατελείωτο πάρτι… Με κάθε ευκαιρία φροντίζει να περνάει καλά και να κάνει και τους ανθρώπους γύρω του να περνούν και αυτοί εξίσου ευχάριστα με εκείνον.

Αρκεί μια ματιά στις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καταλάβει κανείς πόσο πολύ αρέσει στον 40χρονο επιχειρηματία η καλοπέραση μέσα στη χλιδή… σκορπώντας αβίαστα τεράστια ποσά για την διασκέδαση.

Μεγάλη του αγάπη το τραγούδι και δεν την έκρυψε ποτέ. Με κάθε ευκαιρία κι ένα νέο βίντεο μ’ εκείνον στην πίστα μ’ ένα μικρόφωνο στο χέρι.

Ταξίδια σε όλο τον κόσμο, αρκετά με αφορμή εκθέσεις πολυτελέστατων αυτοκινήτων, άλλα με φίλους για αναψυχή: από την μακρινή Κίνα, την Σιγκαπούρη, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Μιλάνο…

Μύκονος και Σαντορίνη αγαπημένοι του προορισμοί. Ο «βασιλιάς των ανταλλακτικών» φαίνεται πως φρόντισε να μην περάσει ούτε και εκεί απαρατήρητος… Διακοπές από τις οποίες δεν θα μπορούσε να λείπει το μεταμεσονύχτιο πάρτι σε κότερο με άφθονο αλκοόλ, γνωστό dj και φυσικά…. αιθέριες υπάρξεις.

Ατελείωτη διασκέδαση

Υπάρχει ωστόσο, ένα πάρτι που διοργάνωσε ο ίδιος και έγραψε εποχή. Με καλεσμένους γνωστούς Έλληνες της showbiz, πανέμορφες γυναίκες, ατελείωτα πυροτεχνήματα και μουσική στο τέρμα.

Ο λόγος για τα εγκαίνια του γυμναστηρίου του που λειτουργεί ως… ιδιωτικός χώρος και μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν εκτός από τον ίδιο λίγοι και εκλεκτοί φίλοι του.

Τα υπερσύγχρονα μηχανήματα που υπάρχουν στο χώρο αλλά και η διακόσμησή του με τα πιο επώνυμα και ακριβά υλικά, μαρτυρούν ότι ο 40χρονος επιχειρηματίας επένδυσε ένα εξαιρετικά μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να γίνει η επιθυμία του πραγματικότητα.

Ακόμα και το γραφείο δίπλα στην αποθήκη με τα ανταλλακτικά φαίνεται να το έχει μετατρέψει σε κλάμπ… Με την μουσική στο διαπασών και φωτορυθμικά να παίζουν ασταμάτητα.

Ο 40χρονος ανεβάζει βίντεο ακόμα και μέσα από το αυτοκίνητο… για να καλημερίσει. Δείχνει ένας άνθρωπος γεμάτος κέφι την κάθε στιγμή.

Ένας άνθρωπος που συνέχιζε τη ζωή του κανονικά. Χωρίς να δείχνει κάτι να τον φοβίζει…

Οι κάμερες

Ιδιαίτερο βάρος δίνουν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή όπου τελέστηκε το συμβάν. Προσπαθούν να εντοπίσουν τις κινήσεις των δραστών, το δρομολόγιο τους, και εάν παρακολουθούσαν τον 40χρονο.

Πάντως ο τρόπος που έδρασαν δείχνει ότι γνώριζαν πολύ καλά τις κινήσεις του επιχειρηματία, αλλά και λεπτομέρειες για την οικονομική του κατάσταση.

Σχετικά