ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος χάρισε το ασημένιο παπούτσι του 1979 στο μουσείο της Αγιάς Σοφιάς

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκεται πια στο τελικό στάδιό της και μαζί του θα “ανοίξει” και το νέο μουσείο με την ιστορία της ομάδας ποδοσφαίρου, στην οποία έχει γράψει με “χρυσά” γράμματα το όνομά του, ο Θωμάς Μαύρος.

Ο “Θ-ε-ωμάς” των φίλων της Ένωσης, αποτέλεσε το μεγαλύτερο γκολτζή των ελληνικών γηπέδων και μάλιστα το 1979 κατέκτησε το ασημένιο παπούτσι, ως δεύτερος σκόρερ στην Ευρώπη. Το εν λόγω ενθύμιο προσέφερε λοιπόν μαζί με διάφορα άλλα, ο ίδιος ο Μαύρος για το μουσείο στην “Αγιά Σοφιά – Opap Arena”, σε μία στιγμή που κατεγράφη και από το AEK TV και θα παρουσιαστεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τους “κιτρινόμαυρους”.

Η ενημέρωση από την ΠΑΕ ΑΕΚ

«Όταν ο μεγάλος Θωμάς μπήκε και πάλι στον τόπο των θριάμβων του! Εκεί όπου συμβολικά κάτω από τη φωτογραφία του σε έναν από τους τέσσερις πυλώνες του γηπέδου μας παρέδωσε για το Μουσείο της ΑΕΚ τα πιο σημαντικά ενθύμια μίας σπουδαίας καριέρας. Μία δωρεά που είχε γίνει εδώ και καιρό από τον κορυφαίο Έλληνα σκόρερ όλων των εποχών και ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες. Ανάμεσά τους το ευρωπαϊκό ασημένιο παπούτσι του 1979 και η φανέλα με την οποία αγωνίστηκε με τη Μικτή Κόσμου 22 Ιουλίου του 1984.

“Όλα όσα κατακτήσαμε τα οφείλουμε στην ΑΕΚ” ήταν η συγκλονιστική του ατάκα! Ο Θωμάς Μαύρος περιέγραψε τα πρωτόγνωρα συναισθήματά του στην κάμερα του ΑΕΚ TV, σε μία συνέντευξη με την οποία θα αποχαιρετίσουμε το 2021 αύριο το μεσημέρι».

Σχετικά