ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ:Ταλαιπωρία και εμπαιγμός των πολιτών για ένα τεστ στη Λιβαδειά

Πολίτες να περιμένουν ώρες για ένα μοριακό τεστ έξω από τα επείγοντα του νοσοκομείου της Λιβαδειάς. Από το νοσοκομείο, με εντολή του κ. Πλεύρη, να τους στέλνουν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για να περιμένουν 2 και 3 ώρες στην ουρά και να πληρώσουν 60€. Αυτή είναι η ντροπιαστική εικόνα των ημερών.

Ο κ. Άδωνις ψεύδεται ζωντανά στο Mega λέγοντας ότι: «Έχουμε τα φθηνότερα τεστ στην Ευρώπη».

Ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης συμπεριφέρεται σαν να είναι πλασιέ των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και αδιαφορεί για τις οικογένειες που ανησυχούν και ματώνουν πληρώνοντας από την τσέπη τους κάθε εβδομάδα δεκάδες ως και εκατοντάδες ευρώ, για να δουν αν έχουν νοσήσει και για να βγάλουν πιστοποιητικό νόσησης.

Η υφυπουργός κ. Γκάγκα προτρέπει τους πολίτες να μην κάνουν μοριακό τεστ, τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση έχει ορίσει ότι πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται μόνο με μοριακό τεστ.

Μπροστά στο αδιέξοδο που έχουν δημιουργήσει, ο κ. Μητσοτάκης φεύγει για διακοπές στα βουνά και οι υπουργοί του καταφεύγουν σε επικίνδυνες αλχημείες, ταλαιπωρούν και εξοργίζουν τους πολίτες, και το μόνο που καταφέρνουν είναι να φανερώνουν ότι έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οφείλει έστω και τώρα να προβεί στη δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ για όλους, την άμεση οργάνωση του δημόσιου συστήματος ιχνηλάτησης της πανδημίας και την αποφασιστική ενίσχυση του ΕΣΥ.

Δεν πρόκειται για μέτρα που αφορούν την κυβέρνηση, πρόκειται για μέτρα που αφορούν τη ζωή όλων μας.

ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Σχετικά