KKE ΘΗΒΑΣ:ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ!

Τ. Ο. ΘΗΒΑΣ – ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ 

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ 

ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ!

Με τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αλλά και με τα νοσοκομεία να έχουν «πνιγεί» από τους ασθενείς που χρειάζονται εξέταση και νοσηλεία, τις τελευταίες ημέρες γίνεται το αδιαχώρητο στους χώρους διενέργειας των διαγνωστικών τεστ, με μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις.

Η κυβέρνηση πέφτει σε συνεχείς αντιφάσεις και απλά εντείνει τις συγχύσεις και την ταλαιπωρία των ασθενών. Από τη μία βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία υπερ-μεταδοτική μετάλλαξη του κορονοϊού, από την άλλη τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται «λάστιχο» σε καθημερινή βάση.

Έτσι βλέπουμε στους ασυμπτωματικούς μεν, μεταδοτικούς δε ασθενείς, η καραντίνα να μειώνεται στις 5 ημέρες!!! Και φυσικά ούτε λόγος για ιχνηλάτηση επαφών… Και όλα αυτά εν όψει ανοίγματος των σχολείων χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο αποφυγής της αναμενόμενης διασποράς.

Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι το βασικό μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά η διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των μεγάλων ομίλων, και στο χώρο της υγείας. Για άλλη μία φορά η υγεία αντιμετωπίζεται ως περιττό κόστος, το οποίο με την πρώτη ευκαιρία μετακυλίεται στις τσέπες των εργαζομένων. 

Όσο κι αν βολεύει την αντιπολιτευτική τακτική ορισμένων πολιτικών δυνάμεων, δεν πρόκειται για «αδυναμία» της κυβέρνησης, αλλά για την προσήλωσή της στην πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας. Πρόκειται για την ίδια πολιτική που εφάρμοσαν με ευλάβεια όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), μειώνοντας συνεχώς τις κρατικές δαπάνες για την υγεία και υποστελεχώνοντας σε τραγικό βαθμό όλες τις δομές υγείας. 

Ακόμη και φέτος, ο προϋπολογισμός για τα Νοσοκομεία και την πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας είναι κατά 279 εκατ. € μειωμένος σε σχέση με το 2021…

Αυτή κατάσταση είναι χαρακτηριστική και για την περιοχή μας, όπου το Νοσοκομείο της Θήβας, άλλα και οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κ.Υ., ΤΟΜΥ, κλπ.) της περιοχής, αποψιλώθηκαν από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και υποβαθμίστηκαν συστηματικά.

Η επιμονή και της σημερινής κυβέρνησης στην υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δομών υγείας αποδεικνύει ότι το επόμενο βήμα είναι ήδη στα σκαριά. Αυτό δεν είναι άλλο από τις «συγχωνεύσεις» και το κλείσιμο μονάδων υγείας. 

Από την άποψη αυτή, φυσικά και δεν ευθύνονται οι υγειονομικοί για το μπάχαλο που επικρατεί. Εδώ και δύο χρόνια έχουν κληθεί να σηκώσουν τον τεράστιο όγκο δουλειάς που επέφερε η πανδημία, με τουλάχιστον το μισό προσωπικό να είναι συμβασιούχοι που απλά παρατείνονται ανά τρίμηνο.

Η υγεία δεν είναι κόστος, ούτε και ατομική υπόθεση του καθενός, όταν μιλάμε μάλιστα για την αντιμετώπιση μίας πανδημίας. 

Καλούμε εδώ και τώρα την κυβέρνηση και τους υπόλοιπους κρατικούς φορείς να πάρουν άμεσα μέτρα για:

• Την ενίσχυση με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και με όλα τα αναγκαία μηχανήματα, αντιδραστήρια, κλπ. του Νοσοκομείου της Θήβας, άλλα όλων των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχής.

• Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό.

• Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος του πληθυσμού, με επαρκή ενημέρωση, προληπτικές εξετάσεις και ουσιαστική φαρμακοεπαγρύπνηση.

• Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και εργαστηρίων.

• Άμεσα μέτρα αποφυγής της διασποράς σε όλους τους χώρους εργασίας, στα ΜΜΜ, στα σχολεία.

Σχετικά