«Ξεπαρθενών»: Παρέμβαση από το υπουργείο πολιτισμού για γκέι ερωτική ταινία στην Ακρόπολη

Παρέμβαση από το υπουργείο πολιτισμού προκάλεσε η ερασιτεχνική ταινία «Ξεπαρθενών» που δείχνει δύο γκέι άντρες να κάνουν σεξ στην Ακρόπολη.

Η ταινία προβλήθηκε τον Δεκέμβριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και, όπως έγινε γνωστό, ακολουθεί μια παρέα νεαρών να κάνει βόλτα στην Ακρόπολη. Στην παρέα βρίσκεται κι ένα γκέι πρώην ζευγάρι, στο οποίο οι υπόλοιποι λένε ότι πρέπει να τα ξαναβρεί. Οι άντρες παραδέχονται ότι είναι ερωτευμένοι και κάνουν σεξ όσο οι υπόλοιποι της παρέας σχηματίζουν γύρω τους μία ανθρώπινη αλυσίδα. Το αμέσως επόμενο πλάνο είναι η Ακρόπολη.


Υπουργείο Πολιτισμού: Καμία άδεια δεν δόθηκε

Μετά τη γνωστοποίηση από την τηλεόραση του ANT1, το υπουργείο πολιτισμού παρενέβη, με επίσημη ανακοίνωση, διασαφηνίζοντας ότι «για τις συγκεκριμένες σκηνές προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο».

Ταυτόχρονα, και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση με εντολή της υπουργού προς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες.

ethnos.gr

Σχετικά