Αποφυλακίζεται ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος

Ανοίγει η πόρτα των φυλακών για τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο, μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής του έως ότου δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Ο Νίκος Μίχος είναι ο πρώτος χρυσαυγίτης πρώην βουλευτής που αποφυλακίζεται, μετά την έκδοση της ιστορικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Παρά την εισαγγελική πρόταση να παραμείνει στη φυλακή, ο Νίκος Μίχος, ο οποίος δεν ήταν παρών αλλά εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του, θα περάσει ελεύθερος την πύλη των φυλακών Δομοκού όπου κρατείται μέχρι σήμερα, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Στην πρότασή του προς το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, ο εισαγγελέας επικαλέστηκε την απορριπτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο σχετικό αίτημα του Νίκου Μίχου, τονίζοντας ότι δεν προκύπτει κάποιος νέος λόγος από αυτούς που είχε επικαλεστεί τότε ο κατηγορούμενος.

Σύμφωνα πάντως με την υπεράσπιση, ο  Ν. Μίχος είναι καρκινοπαθής και στη φυλακή δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα να κάνει συμπληρωματικές εξετάσεις για να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η υγεία του, ενώ, επιπλέον, χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης για δισκοπάθεια.

Ο συνήγορος του Νίκου Μίχου είπε επίσης πως ο πρώην βουλευτής είναι ο μόνος κατηγορούμενος στον οποίο έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας, προσθέτοντας δε πως έχει μόνιμη κατοικία και δεν είναι ύποπτος φυγής.

Μέσα στη φυλακή, όπως είπε ο συνήγορός του Ν. Μίχος, έχει εκτίσει, συμπεριλαμβανομένων των ημερομισθίων, ποινή 25 μηνών και 18 ημερών από τα 6 χρόνια που του είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως. 

Σχετικά