Κατεβάζει «ρολά» μέχρι το 2024 το Χίλτον, τι θα γίνει με τους εκατοντάδες εργαζόμενους

«Ρολά» κατεβάζει τους επόμενους μήνες το Χίλτον με προοπτική την ριζική του ανακαίνιση και την επαναλειτουργία του στις αρχές του 2024.

Το ξενοδοχείο που αποτελεί ένα από τα εμβληματικά κτίρια της Αθήνας, θα κλείσει ώστε να ανακαινιστεί σε μια επένδυση που αναμένεται να φτάσει τα 130.000.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να δημιουργηθεί ένα νέο πολυτελές ξενοδοχείο με 280 δωμάτια και σουίτες, ενώ θα κατασκευαστούν ακόμα 50 πολυτελείς κατοικίες και θα γίνουν επεκτάσεις και νέοι εμπορικοί χώροι.

Το κλείσιμο όμως του ξενοδοχείου, σημαίνει παράλληλα πως μένουν στον αέρα αρκετές εκατοντάδες εργαζόμενοι. Έτσι οι 600 περίπου εργαζόμενοι της επιχείρησης έχουν δύο επιλογές. Είτε να φύγουν με εθελούσια έξοδο είτε να μετακινηθούν σε κάποια άλλη από τις επιχειρήσεις του Ομίλου, όπως το Costa Navarino στη Μεσσηνία.

Σε Γενική Συνέλευση καλεί  το Συνδικάτο

«Η επιδίωξη της “ΙΟΝΙΚΗΣ ΑΕ” είναι να εξαγοράσει τη συναίνεση των συναδέλφων για να εξυπηρετηθεί το σχέδιο μαζικής εκκαθάρισης από εργαζόμενους με συγκροτημένα συλλογικά δικαιώματα ώστε να έχει τη δυνατότητα, στη νέα μορφή του συγκροτήματος μετά την ανακαίνιση, να απασχολήσει νέο προσωπικό αποκλειστικά με ευέλικτες μορφές εργασίας και μέσω δουλεμπορικών εταιρειών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην “τσιμπήσουν” και να μην παρασυρθούν από τους καλοθελητές του μηχανισμού της εργοδοσίας. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παραδώσει στην εργοδοσία το κατοχυρωμένο δικαίωμά του στη μόνιμη εργασία ούτε να συναινέσει σε απόλυση η οποία του “σερβίρεται” καλά κρυμμένη σε ένα οικονομικό πακέτο αποχώρησης. Η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης σημαίνει αυτομάτως οριστική απώλεια του κεκτημένου δικαιώματος ο εργαζόμενος να συνεχίσει να εργάζεται και να βιοπορίζεται από την “Ιονικ Ξενοδοχειακή” όσο διαρκεί η ανακαίνιση αλλά και μετά.

Δεν παραιτούμαστε από τη δουλειά μας. Διασφάλιση τώρα όλων των θέσεων εργασίας».

Σχετικά