Σε Άρμα,Τανάγρα και Βαθύ Αυλίδας ο Μητροπολίτης κ.Γεώργιος-Εικόνες

Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά – Εορτή Οσίου Ιωάννη Καλυβίτη 

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Άρματος Θηβών, επισκεπτόμενος την Ενορία προεορτίως, λόγω της συμμετοχής του, την εορτή του Αγίου Αθανασίου, στις πανηγύρεις άλλων ενοριών της Μητροπολιτικής μας επαρχίας.

Aκολούθησε το permissos.gr στο facebook….για να μην χάνεις είδηση

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην παραβολή των 10 λεπρών. Επίσης, αναφέρθηκε στον Απόστολο Πέτρο και στην θαυματουργική του απελευθέρωση, όπως την περιγράφει ο Ευαγγελιστής Λουκάς στο 12ο κεφάλαιο των Πράξεων των Αποστόλων. Τόνισε τη σημασία του έργου των Αποστόλων στην Εκκλησία και ευχήθηκε στις δυσκολίες που σήμερα ζούμε να έχουμε ως στηρίγματα τους Αποστόλους. Επίσης, ευχήθηκε υγεία, δύναμη και μακροημέρευση στον Εφημέριο του Ναού π. Σταύρο Μαρίνο, ο οποίος την ημέρα αυτή συμπλήρωσε 12 έτη από την χειροτονία του.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Τανάγρας. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τη ζωή του Αγίου Αντωνίου αναλύοντας το λόγο που δόθηκε στον Άγιο Αντώνιο ο τίτλος του Καθηγητή της ερήμου. Και ευχήθηκε η άσκηση και η προσευχή να διακατέχει τη ζωή των χριστιανών και να είναι φάρος και οδηγός στη ζωή τους.

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, εορτή του Οσίου Ιωάννη του Καλυβίτη, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο του Οσίου Ιερό Ναό στο Βαθύ Αυλίδος. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως  και Καθηγούμενος της Ι.Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του τιμώμενου Οσίου και στον μοναχισμό.

Στο τέλος της Θ.Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη τον Νεκτάριο Γεραμάνη, υιό του Εφημερίου του Ιερού Ναού π. Αθανασίου Γεραμάνη. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Όσιο Ιωάννη τον Καλυβίτη τονίζοντας την ασκητικότητά του και ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς υγεία, δύναμη και οι πρεσβείες του Οσίου προς τον Κύριο να τους συνοδεύουν.

Το εσπέρας της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννη του Καλυβίτη τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, στο τέλος του οποίου το θείο λόγο κήρυξε ο νέος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου. Ο π. Γεώργιος στο λόγο του αναφέρθηκε στο ασκητικό ήθος μέσα από τη βιοτή του Οσίου Ιωάννη του Καλυβίτη.

imtl.gr

Σχετικά