Σοκαριστικό βίντεο από τον άγριο ξυλαδαρμό δύο νεαρών στο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Νέος κύκλος βίας στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου – Καταγγελίες για μαθητές που χαιρετούν ναζιστικά και προσπαθούν να οργανώσουν συμμαθητές τους σε ακροδεξιές ομάδες

Το φως της δημοσιότητας είδε σήμερα βίντεο του άγριου ξυλοδαρμού που σημειώθηκε την Τρίτη έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου.

Όπως φαίνεται στις εικόνες, ομάδα περίπου 15 ατόμων επιτίθεται σε δύο νεαρούς, γεγονός που κατήγγειλε χθες – με ανακοίνωσή της – η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας το πρωί της Τρίτης.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση:

«Tην ώρα που μαθητές του σχολειού καλούσαν σε γενική συνέλευση μερίδα μαθητών με εξωσχολικούς εμφανίστηκαν στην πόρτα του σχολείου άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στην αρχή και στη συνέχεια με χτυπήματα και προπηλακισμούς προσπαθούσαν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία», ενώ κατέβασαν και πανό που ζητούσε «μόρφωση και υγεία για τους μαθητές».

Όπως καταγγέλλει, μάλιστα, μαθητής της Γ’ Λυκείου στο, υπήρχαν μαθητές του σχολείου που χαιρετούσαν ναζιστικά και άλλοι που φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα.

Για δεύτερη μέρα ακροδεξιοί έξω από το ΕΠΑΛ

Έκρυθμο παρέμεινε το κλίμα στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, όπου έκαναν την επανεμφάνισή τους άτομα του ακροδεξιού χώρου, και σήμερα Τετάρτη.

Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου προπάθησαν ανεπιτυχώς να προβούν σε κατάληψη το πρωί της Τετάρτης, ενώ εντέλει λίγο μετά τις 9:15 το πρωί αποχώρησαν από την είσοδο του σχολείου που ήταν συγκεντρωμένοι, με το σχολείο να συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του, αν και πολλοί ήταν οι μαθητές που προτίμησαν να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δύο κλούβες των ΜΑΤ βρέθηκαν περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος, καθώς και σήμερα άτομα του εθνικιστικού χώρου βρέθηκαν στο σχολείο με τρικάκια αλλά και αυτοκόλλητα, καλώντας τους μαθητές να τους ακολουθήσουν. Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές, ανάμεσα στα άτομα υπήρχαν και εξωσχολικοί.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ είχαν σημειωθεί επεισόδια και πριν από λίγους μήνες – έπειτα από επεισόδια με ακροδεξιούς στο 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που άτομα του ακροδεξιού χώρου εμφανίζονται στο σχολείο και προσπαθούν να οργανώσουν μαθητές στους κόλπους τους.

Σχετικά