ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ:Παραμελημένο το βοηθητικό γήπεδο της Θήβας και ΟΧΙ μόνο

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΟ ΤΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ & ΟΧΙ ΜΟΝΟ

    Μέλη της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», μετά από παράπονα δημοτών, επισκεφτήκαμε  τις αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο δημοτικό στάδιο της Θήβας και μιλήσαμε με γονείς και παράγοντες του αθλητισμού.

    Η προσοχή μας επικεντρώθηκε στο βοηθητικό γήπεδο που βρίσκεται δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο. Η κατάσταση είναι τουλάχιστον τραγική. Ο χώρος μοιάζει περισσότερο με οργωμένο χωράφι παρά με γήπεδο ποδοσφαίρου. Σε αυτόν  τον αγωνιστικό χώρο μάς ενημέρωσαν ότι προπονούνται παιδιά των ακαδημιών της Θήβας, παρότι ελλοχεύει κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών, ειδικά σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία.

    Χρειάζονται άμεσες  παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν τον συγκεκριμένο αθλητικό χώρο. Απαιτείται πλήρης  ανακατασκευή και συντήρηση σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, έτσι ώστε να είναι λειτουργικό και απολύτως ασφαλές για τους αθλούμενους.

   Προφανώς, στον προγραμματισμό του δήμου θα έπρεπε να υπάρχει και η δημιουργία ενός μεγαλύτερου βοηθητικού γηπέδου, έτσι ώστε να μην καταπονείται ο κύριος αγωνιστικός χώρος του Δημοτικού Σταδίου, με συνέπεια να αντιμετωπίζουν προβλήματα οι ομάδες του Δήμου μας, που το χρησιμοποιούν για αγώνες των πρωταθλημάτων που συμμετέχουν.

    Λαμβάνοντας  υπόψη   μας  την πιο πάνω κατάσταση αλλά και τις συνολικές ανάγκες του Δήμου μας για αθλητικούς χώρους, μας προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό η πρόσφατη εισήγηση και ψήφιση εκ μέρους της Δημοτικής αρχής  της συνολικής αποδέσμευσης οικοπέδου 16 στρεμμάτων όμορου του Δημοτικού Σταδίου(στη νότια πλευρά), το οποίο είχε δεσμευτεί για την επέκταση των κεντρικών αθλητικών χώρων του Δήμου μας από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο  στη δεκαετία του ΄80.

   Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και ενδιαφέρει τόσο γονείς, αθλούμενους και φιλάθλους του Δήμου μας, όσο και την συνολική εικόνα του Δήμου μας, ως προς την επάρκεια και την ποιότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων, που σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν και την προσφερόμενη ποιότητα διαβίωσης των δημοτών μας συνολικά.

Aκολούθησε το permissos.gr στο facebook….για να μην χάνεις είδηση

Σχετικά