Ε.Κ.Θήβας:Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς- Χαράτσι 50% στο μισθό σε όσους πάρουν άδεια γιατί νοσεί το παιδί τους

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. εν μέσω πανδημίας, με ενεργειακή κρίση και αλλεπάλληλες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, αντί να στηρίξει τα νοικοκυριά, προσθέτει νέα βάρη στις πλάτες τους και ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, με το Υπουργείο Εργασίας να καταθέτει και να ψηφίζεται στη Βουλή μία απαράδεκτη τροπολογία που διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα τιμωρεί τους εργαζόμενους γονείς στον ιδιωτικό τομέα  αφού σε περίπτωση νόσησης τέκνου δικαιούνται πέντε (5) ημέρες άδεια ειδικού σκοπού από τις οποίες οι πρώτες τρεις (3) θα αμείβονται με 50%, η τέταρτη (4η) στο 100% (διορθώθηκε μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις καταγγελίες) και η Πέμπτη (5η) θα  χρεώνεται κανονική άδεια χωρίς καμία πρόβλεψη για παράταση αν συνεχίζουν τα συμπτώματα.

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας καταγγέλλει το Υπουργείο Εργασίας και ζητά την άμεση κατάργηση της τροπολογίας και την χορήγηση άδειας  με αποδοχές σε όλους τους εργαζόμενους γονείς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όταν νοσούν τα τέκνα τους ή βρίσκονται σε αναστολή τμήματα σχολείων λόγω COVID.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Σχετικά