Έλλειψη προσωπικού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς

 Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Σύλλογoς Νεφροπαθών Νομού Βοιωτίας για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Η έλλειψη προσωπικού απασχολεί τους ασθενείς και η μετακίνηση γιατρών από το Νοσοκομείο Λιβαδειάς  στο Νοσοκομείο Άμφισσας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ «Η ΕΛΠΙΣ” 

ΘΕΜΑΤΑ 

Α) Έλλεψη γιατρών και νοσηλευτών για την μονάδα Β) Μετακίνηση γιατρών της Μ.Τ.Ν Λιβαδειάς στο νοσοκομείο της Άμφισσας 

Α) Στον οργανισμό του νοσοκομείου Λιβαδειάς υπάρχουν 5 οργανικές θέσεις νεφρολόγων για την εξυπηρέτηση της μονάδας 

Εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί η μονάδα με 3 γιατρούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι συνθήκες εργασίας τους και τα ωράρια τους να υπερβαίνουν αυτά που ορίζει ο νόμος. 

Ο επαγγελματισμός τους όσο και η καλή τους θέληση δεν αρκεί για την ομαλή εύρυθμη λειτουργία της μονάδας, με συνέπεια την μείωση των παροχών τους πρός τους ασθενείς. 

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ η πρόσληψη 2 ΜΟΝΙΜΩΝ νεφρολόγων ή γενικών γιατρών ή παθολόγων ή συνδυασμό αυτών για την κάλυψη των θέσεων, όπως επίσης και η πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού (τουλάχιστον 6 νοσηλευτές) 

Είναι κρίμα, για να μην χρησιμοποιήσουμε σκληρότερες εκφράσεις, η μονάδα να μπορεί να εξυπηρετήσει 72 ασθενείς και να εξυπηρετεί ΜΟΝΟ 46 

Οι υποδομές υπάρχουν, το ανθρώπινο δυναμικό όμως λειπεί, όπως η θέληση και η πρωτοβουλία των αρμοδίων. 

Β) Ως συμπέρασμα του πρώτου θέματος, μπορούν να καταλάβουν οι πάντες πως η μετακίνηση γιατρών της Μ.Τ.Ν Λιβαδειάς πρός οποιασδήποτε άλλης μονάδος είναι ΑΔΥΝΑΤΟ. Βάζετε σε κίνδυνο τις ζωές μας και είναι αδιανόητο να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις απο ανθρώπους που στην πραγματικότητα δεν ζούν με το πρόβλημα υγείας μας κι απ’ οτι δείχνουν δεν θέλουν ούτε να το καταλάβουν. 

Σαν Σύλλογος, ενημερώνουμε πως θα κινηθούμε δυναμικά για την γνωστοποίηση των θεμάτων αυτών πρός όλους τους αρμόδιους φορείς καθώς και στην ενημέρωση της κοινωνίας μέσω Μ.Μ.Ε. και άλλων κοινοποιήσεων. 

Επιφυλασόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας. 

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 

ΓΕΝ.ΓΡΑΜ ΚΟΛΙΟΥΣΗ ΑΙΚ. 

Aκολούθησε το permissos.gr στο facebook….για να μην χάνεις είδηση

Σχετικά