Ιωάννινα: Πέθανε ο νεαρός σκιέρ που είχε πέσει σε χαράδρα – Ήταν πολύ έμπειρος στα σπορ του βουνού

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 21χρονος σκιέρ που είχε τραυματιστεί βαρύτατα την Κυριακή στα Τζουμέρκα.

Ο Ερμής Θεοχαρόπουλος, ο οποίος είχε εντοπιστεί σε χαράδρα από τον πατέρα του και δύο ορειβάτες, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στα Ιωάννινα. Οι γιατροί της μονάδας που τον απεγκλώβισαν για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή να κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Το ίδιο επιχείρησαν να κάνουν και οι γιατροί του νοσοκομείου, αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον νεαρό στη ζωή.

Υπενθυμίζεται, ότι ο νεαρός έπεσε στη χαράδρα ενώ έκανε ορειβατικό σκι. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση του, στην οποία συμμετείχαν άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής καθώς και δύο ελικόπτερα του στρατού.

O Ερμής Θεοχαρόπουλος ήταν ιδιαίτερα έμπειρος στα σπορ του βουνού. Ο πατέρας του, Γιάννης Θεοχαρόπουλος ήταν προπονητής αναρρίχησης της Εθνικής Ελλάδας, ενώ η μητέρα του, Μαρίνα, είναι ορειβάτης. 

Σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr το 2020, ο αδικοχαμένος αθλητής είχε δηλώσει: «Αναρρίχηση κάνω από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου και όπως λέει η μητέρα μου, πρώτα σκαρφάλωσα και μετά περπάτησα! Οπότε ναι, η αναρρίχηση είναι ριζωμένη στη ζωή μου. Με τους αγώνες ασχολούμαι από την ηλικία των επτά ετών και μέχρι τα 12 δεν σταμάτησα, όμως τότε ήρθε η περίοδος της οικογενειακής μετακόμισης από την Αθήνα στο χωριό Άγναντα, οπότε πέρασε για μένα μια νεκρή περίοδος στην αγωνιστική αναρρίχηση. Πλέον, τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχω επιστρέψει στους αγώνες με περισσότερη όρεξη από ποτέ».

zougla.gr

Σχετικά