Καναδάς: Πάνω από 50.000 διαδηλωτές στην Οτάβα για το «Κομβόι Ελευθερίας» – Φυγάδευσαν τον Τριντό

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις με πάνω από 50.000 πολίτες να έχουν συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα Οτάβα, στηρίζοντας το κίνημα των οδηγών φορτηγών που ονομάστηκε «Κομβόι Ελευθερίας». Φυγαδεύτηκε ο πρωθυπουργός της χώρας και η οικογένειά του.

Τα τελευταία 24ωρα το κίνημα «Κομβόι Ελευθερίας», που δημιουργήθηκε από τους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών οι οποία αντέδρασαν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τον διαχωρισμό πολιτών, γιγαντώθηκε. Ολοένα και περισσότεροι πολίτες τάχθηκαν στο πλευρό τους με αποτέλεσμα να κορυφωθούν σήμερα οι αντιδράσεις στην πρωτεύουσα του Καναδά, Οτάβα.

Εκεί, πάνω από 50.000 διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, με τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό να εγκαταλείπει το σπίτι του μαζί με την οικογένειά του και να φυγαδεύεται σε μυστική τοποθεσία. Ο μέχρι πρότινος άτεγκτος Τριντό, που είχε μιλήσει με απαξίωση για τους οδηγούς των φορτηγών, εν τέλει φαίνεται πως αντιλήφθηκε τον κίνδυνο από την οργή των συγκεντρωμένων και επέλεξε τη φυγή.

Σε κάθε περίπτωση, έξω από το κοινοβούλιο του Καναδά η συγκέντρωση ήταν τεράστια, με τους διαδηλωτές να ζητούν το τέλος του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Ανάμεσα στο πλήθος βρίσκονται άνθρωποι κάθε φύλου και ηλικίας, ενώ τα συνθήματα είναι ενάντια στον Τριντό και την πολιτική του.

Σχετικά