Ντασιώτης:Γιατί κήρυξα το Δήμο σε έκτακτη ανάγκη-ΒΙΝΤΕΟ

Με δηλώσεις του στο permissos.gr, ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κ.Γιώργος  Ντασιώτης  αναφέρθηκε στη διαχείριση του καιρικού φαινομένου «ΕΛΠΙΔΑ»,καθώς και στην κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για δύο μήνες.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο φαινόμενο περιγράφοντάς το ως «καθολικό» εξηγώντας πως είναι η πρώτη φορά που έπληξε το σύνολο του Δήμου, αποκλείοντας,όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «κάθε οικία,κάθε εγκατάσταση και κάθε δρόμο»,απαιτώντας παρεμβάσεις και δύσκολες επιχειρήσεις παντού.

Ακολουθήθηκε,καθ’όλη τη διάρκεια του φαινομένου, όπως ανέφερε πιστά το σχέδιο, δηλαδή προσπάθεια διατήρησης κεντρικών οδικών δικτυών ανοικτών, απεγκλωβισμός και μεταφορά ασθενών και συνδρομή στην υποστήριξη των κοινωφελών δικτύων (ΔΕΔΔΗΕ,κτλ).

Είναι η πρώτη φορά ,σύμφωνα με το Δήμαρχο,που χρειάστηκαν σκληρές επεμβάσεις και στην Κωπαϊδα,ακόμη και απεγκλωβισμός κτηνοτρόφων που κινδύνευαν.

«Σαφώς έγιναν και λάθη» τονίζει ο κος Ντασιώτης και ..υπήρξαν και ελλείψεις.

 Ωστόσο η προτεραιότητα πάντα είναι να προστατευτούν ανθρώπινες ζωές και αυτό απαιτεί  δύσκολες και στοχευμένες ενέργειες που τις κάναμε. 

Είναι αυτονόητο πως όποιες πολιτικές ευθύνες υπάρχουν ανήκουν, εκ των πραγμάτων,  στον Δήμαρχο, αλλά πρέπει να τονιστεί πως  και πολλοί Δημότες, ίσως από το άγχος του αποκλεισμού, δεν συμπεριφέρθηκαν με υπευθυνότητα, κυκλοφορώντας τα οχήματά τους χωρίς αλυσίδες, δυσχεραίνοντας  το έργο του αποχιονισμού,ή, ακόμη χειρότερα, δίνοντας ψευδής πληροφορίες,ανατρέποντάς το εξ ολοκλήρου.

 Όλα αυτά είναι η τροφή για σκέψη,της επόμενης μέρας για όλους μας, σημειώνει με νόημα ο Δήμαρχος.

Σε ότι αφορά την κήρυξη του Δήμου σε έκτακτη ανάγκη  ο κ.Ντασιώτης  αναφέρει πως ” αυτό βοηθάει το Δήμο να αποκαταστήσει τις ζημιές που υπήρξαν,με γρήγορες διαδικασίες και ενδεχομένως με κάποια χρηματοδότηση που θα διεκδικήσει,αλλά αφορά και τους Δημότες που υπέστησαν ζημιές σε εγκαταστάσεις να αποζημιωθούν γρήγορα,κάνοντας φυσικά οι ίδιοι τις απαραίτητες διαδικασίες. ήδη οι διάφορες υπηρεσίες που εμπλέκονται σε αυτό έχουν λάβει το σχετικό έγγραφο από το Δήμο.””.

Aκολούθησε το permissos.gr στο facebook….για να μην χάνεις είδηση

Δείτε ακόμη

Δήμαρχος Αλιάρτου- Θεσπιέων:Το χρονικό μιας «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Σχετικά