Μαρόκο: Δείτε live εικόνα από την προσπάθεια διάσωσης του μικρού Ράιαν- Εγκλωβισμένος για 5η ημέρα στο πηγάδι

Τα σωστικά συνεργεία έχουν πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής αλλά εκφράζουν αβεβαιότητα για την κατάσταση του Ραγιάν.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη την επιχείρηση της διάσωσης του 5 ετών Ραγιάν στο Μαρόκο, που βρίσκεται για πέμπτη ημέρα, μέσα σε στενό πηγάδι, που είναι δύσκολο στην πρόσβασή του.

«Έχουμε άλλα δύο μέτρα να σκάψουμε για να φτάσουμε στον Ραγιάν και ελπίζουμε ότι δεν θα βρούμε βράχους», δήλωσε ο επικεφαλής διασώστης, Ταμράνι Αμπντελχαντί.

Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί σε τι κατάσταση βρίσκεται το παιδί, επειδή η κάμερα που έριξαν στο πηγάδι τον δείχνει να είναι ξαπλωμένος στο πλάι, είπε και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι θα τον απεγκλωβίσουμε ζωντανό».

https://twitter.com/i/status/1489207893337554947

Ελπίζω το παιδί μου να βγει ζωντανό από το πηγάδι, λέει η μητέρα του

«Συνεχίζω να ελπίζω ότι το παιδί μου θα βγει ζωντανό από το πηγάδι», δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής στη δημόσια τηλεόραση ο πατέρας του Ραγιάν. «Ευχαριστώ όλους όσοι εμπλέκονται και εκείνους που μας στηρίζουν, στο Μαρόκο και αλλού», συμπλήρωσε.

Η μητέρα του παιδιού δήλωσε στα μαροκινά ΜΜΕ ότι ο Ραγιάν έπαιζε στην περιοχή, όταν εξαφανίστηκε το απόγευμα της Τρίτης. «Όλη η οικογένεια βγήκε να τον ψάξει και διαπιστώσαμε ότι είχε πέσει στο πηγάδι», πρόσθεσε.

Την Παρασκευή τα σωστικά συνεργεία άρχισαν να σκάβουν προσεκτικά μια οριζόντια σήραγγα προς το παιδί, τοποθετώντας σε αυτή σωλήνες από σκυρόδεμα και χάλυβα, στην προσπάθεια να ανοίξουν δίοδο ασφαλούς απεγκλωβισμού του μικρού Ράιαν.

Στον τόπο της επιχείρησης έχει μεταβεί μια ομάδα ιατρών για να εξετάσει το παιδί και πιθανόν να πραγματοποιήσει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση όταν ανασυρθεί ο μικρός.

Οι διασώστες κατάφεραν να εφοδιάσουν τον 5χρονο με νερό και οξυγόνο μέσω σωλήνων και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας βρίσκεται σε επιφυλακή για να τον μεταφέρει σε γειτονικό νοσοκομείο.

Δείτε live εικόνα

Aκολούθησε το permissos.gr στο facebook….για να μην χάνεις είδηση

Σχετικά