Πλιακοστάμος- Καταγγελία για άρνηση παραλαβής από την Λιβαδειά σε νοσοκομείο της Αθήνας

Σήμερα 13.2.22 μετά από σοβαρή επιδείνωση περιστατικού 74 ετών που είχε εισαχθεί την προηγούμενη με παθολογία ύδρωπα χοληδόχου κύστης αιτηθήκαμε διακομιδής στο εφημερεύον χειρουργικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού.

Μετά από πολλές προσπάθειες ο εφημερεύων χειρουργός και εφόσον τού εξηγήθηκαν επαρκώς επιστημονικά οι λόγοι διακομιδής (πολύ σοβαρή αποφρακτική πνευμονοπάθεια, στεφανιαία νόσος από το 2002 που είχε εξαναγκάσει τον ασθενή σε αορτοστεφανιαία παράκαμψη – bypass, περιφερική αγγειοπάθεια, αρτηριακή υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, κολπική μαρμαρυγή και καρδιακή ανεπάρκεια, βαρύτατος καπνιστής και νοσογόνα παχύσαρκος) αυτός αρνήθηκε να παραλάβει και να αντιμετωπίσει το περιστατικό ως όφειλε. Κατέφυγε σε γελοιότατες, ανυπόστατες επιστημονικά δικαιολογίες και συνέστησε εμπαίζοντας τη νοημοσύνη μας να καλέσουμε άλλο χειρουργό από την Αθήνα για να το χειρουργήσουμε στη Λιβαδειά. Το εννοούσε σοβαρά.

Η προκλητική στάση του χειρουργού του Ερυθρού Σταυρού που λειτουργεί εκ του ασφαλούς σε πολύ μεγαλύτερο νοσοκομείο εμπαίζει τη νοημοσύνη μας, μας υποτιμά και δείχνει πόσο ανάγκη έχουμε τη στήριξη όλων εσάς εδώ στην επαρχία προκειμένου να μην μετακινούνται γιατροί σε άλλα νοσοκομεία αλλά και να στελεχώσουμε με το απαραίτητο προσωπικό το δικό μας νοσοκομείο για να μην διακομίζουμε περιστατικά στην Αθήνα. Χρόνια τώρα η διακομιδή των περιστατικών είναι πάρα πολύ δύσκολη και όσο και αν το ζητάτε εάν αυτό δεν είναι εφικτό εάν δεν το αποδέχονται οι εφημερεύοντες γιατροί υποδοχής στην Αθήνα.

Σήμερα δεν εφημέρευε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς ακτινολόγος πολύ απαραίτητη και βασική ειδικότητα για τη διενέργεια της αποσυμφορητικής χολοκυστοστομίας που έπρεπε να διενεργηθεί στον ασθενή. Το περιστατικό διακομίστηκε τελικά στην πανεπιστημιακή κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Αθηνών που το αντιμετώπισε. Και εκεί όμως με ενημερώνουν ότι δεν είχαν κρεβάτια εντατικής θεραπείας ελεύθερα προκειμένου ο ασθενής να αντιμετωπιστεί ακόμη καλύτερα. Οι κλίνες ΜΕΘ είναι ανύπαρκτες και χρησιμοποιούνται για ασθενείς κορωνοϊού.

Τις θερμές ευχαριστίες μου στο εφημερεύον χειρουργικό προσωπικό της πανεπιστημιακής κλινικής ιδίως στον γιατρό Γεώργιο θεοδωρόπουλο καθηγητή χειρουργικής και την πλούσια περιφρόνησή μου στον ελλιπέστατο ηθικά και επιστημονικά εφημερεύοντα γιατρό του Ερυθρού Σταυρού που τού προτείνω να πάει τροχονόμος στην πλατεία Συντάγματος, θα προσφέρει περισσότερα στον εαυτό του και στην κοινωνία. Η περίπτωσή του κατ’ ευφημισμό συναδέλφου γνωστοποιήθηκε στο ΕΚΕΠΥ (εθνικό κέντρο παροχής υγείας) μαζί με αναφορά και καταγγελία για έκθεση ζωής ασθενούς ευρισκομένου σε σοβαρό κίνδυνο. Θα ακολουθήσει και δημοσιοποίηση της περίπτωσής του στον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου του για άσκηση πειθαρχικής δίωξης.

Κωσταντίνος Πλιακοστάμος

Σχετικά