ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Σωματείου οικοδόμων Θήβας για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

 Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε  το πρωί της Παρασκευής, λίγο μετά τις 12:00  σε επιχείρηση στη Θήβα, στο δρόμο Θηβών – Λιβαδειάς, όπου εκδηλώθηκε έκρηξη, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργάτης εκτελούσε εργασίες με κομπρεσέρ και η έκρηξη φέρεται να προκλήθηκε μετά από σπίθα που δημιουργήθηκε κοντά σε φρεάτιο μεθανίου.

Ο εργαζόμενος, σοβαρά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ, αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο της Θήβας και στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο στην Αθήνα όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με πληροφορίες  λόγω βλάβης του ασθενοφόρου καθυστέρησε 4 ώρες η μεταφορά του άτυχου νεαρού στην Αθήνα.

Δυστυχώς, η λίστα καθημερινά μεγαλώνει, όχι επειδή είναι γραφτό της μοίρας, ούτε είναι η κακιά η ώρα. Πολλές φορές συνάδελφοι κάτω από την πίεση της παρατεταμένης ανεργίας, της αυξανόμενης φτώχειας, αναγκάζονται καθημερινά να δουλέψουν παίρνοντας μεγάλο ρίσκο για τη ζωή τους. Συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια, αλλά και η πίεση της δουλειάς κάθε μέρα για να βγει το μεροκάματο, αποτελούν κίνδυνο για την ψυχική και σωματική υγεία των εργατών. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα ακούσουμε για ανθρώπινα λάθη ή προσωπικές ευθύνες. Για ακόμα μια φορά οι τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, καθώς τα ασθενοφόρα είναι ελάχιστα χωρίς την αναγκαία συντήρηση και χωρίς προσωπικό, αποβαίνουν μοιραίες για την υγεία και τη ζωή των ασθενών και των τραυματιών που χρειάζονται άμεση διακομιδή σε άλλα νοσοκομεία.  

Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου.

Απαιτούμε να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Απαιτούμε να ενισχυθεί το νοσοκομείο της Θήβας και το ΕΚΑΒ, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.  

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και ενωμένοι να οργανώσουμε την πάλη και τον αγώνα ενάντια σε κάθε πολιτική και μέτρα των κυβερνήσεων που μας έχουν φτάσει σε αυτή την κατάσταση.

14/2/22

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Δείτε ακόμη

Θήβα: Σοβαρά τραυματίας ένας άντρας μετά από έκρηξη σε επιχείρηση

Aκολούθησε το permissos.gr στο facebook….για να μην χάνεις είδηση

Σχετικά