Euroferry Olympia: Βίντεο ντοκουμέντο από το εσωτερικό του φλεγόμενου πλοίου

Βίντεο ντοκουμέντο φέρνει στη δημοσιότητα η «Καθημερινή» από το Euroferry Olympia. Στο βίντεο αποτυπώνονται οι προσπάθειες των ανδρών της 5ης ΕΜΑΚ που δίνουν μάχη με τον χρόνο να εντοπίσουν τους αγνοούμενους.

Οι θερμοκρασίες είναι ακραία υψηλές και τα αέρια που εκλύονται τοξικά. Το πλοίο έχει παραδοθεί στις φλόγες από την Παρασκευή, και όμως, τρεις ημέρες μετά, στο γκαράζ «2» εξακολουθεί να καίει η φωτιά.

Παρά τις ακραίες συνθήκες, οι διασώστες της 5ης ΕΜΑΚ ερευνούν τους χώρους σπιθαμή προς σπιθαμή, αναζητώντας διόδους εισόδου. Σε κάποια σημεία, το πυροθερμικό φορτίο από την καύση των υλικών, κάνει την πρόσβαση αδύνατη.

Στο βίντεο αποτυπώνεται επίσης το σκηνικό χάους που επικρατεί στα έγκατα του πλοίου. Καμένα αυτοκίνητα, το ένα δίπλα στο άλλο, φωτιά και στάχτη.

Δείτε το βίντεο ντουκουμέντο της «Καθημερινής»Το φλεγόμενο πλοίο – Εικόνες από το εσωτερικό του Euroferry Olympia | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Στο λιμάνι του Αστακού το Euroferry Olympia

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα Τρίτη (22/2/2022), η Πυροσβεστική Υπηρεσία ζήτησε τη μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλή λιμένα προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι χθες βράδυ ο εφιάλτης επανήλθε ότι ξαφνικά ακούστηκαν εκρήξεις και τεράστιες φλόγες ξεπήδησαν από τη πλώρη. Τα πυροσβεστικά σκάφη ρίχτηκαν ξανά στη μάχη της κατάσβεσης.

Η φωτιά καίει από τα ξημερώματα της Παρασκευής και παρ’ ότι οι δυνάμεις παλεύουν να ψύξουν τις λαμαρίνες εξωτερικά, το θερμικό φορτίο στο εσωτερικό του πλοίου παραμένει υψηλό.

Τις επόμενες ώρες, οι συγγενείς των αγνοουμένων θα μεταφερθούν με μέρυμνα του υπουργείου Ναυτιλίας στον Αστακό, προκειμένου να είναι παρόντες στις νέες έρευνες.

Σχετικά