Ακόμη δύο Έλληνες νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Σαρτανά της Μαριούπολης

Συνολικά 12 Έλληνες ομογενείς έχουν χάσει την ζωή τους από το Σάββατο στα χωριά της Μαριούπολης Σαρτανά και Μπουγάς
Μπορεί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας να βρίσκονται σε εξέλιξη στο Γόμελ της Λευκορωσίας, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τον ρωσικό στρατό να συνεχίζει τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά θέσεων στην Ουκρανία. Μάλιστα, δεν υπάρχει διασταγμός και για τον βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών.

Έτσι, σε νέα επίθεση που πραγματοποιήθηκε ξανά στο χωριό Σαρτανά, έξω από τη Μαριούπολη, πληροφορίες αναφέρουν πως σκοτώθηκαν άλλοι δυο Έλληνες ομογενείς. Πλέον, ο τραγικός απολογισμός των ομογενών που έχασαν τη ζωή τους από ρωσικά πυρά, ανέβηκε στους 12, καθώς είχαν προηγηθεί οι δέκα που σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του Σαββάτου σε Σαρτανά και Μπουγάς.

Σημειώνεται πως μετά τους βομβαρδισμούς του Σαββάτου, περίπου 80 Έλληνες ομογενείς μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερο σημείο, στη Μαριούπολη, η οποία, ωστόσο, εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση.

Οι θάνατοι των ομογενών το Σάββατο, ανέβασαν τους διπλωματικούς τόνους μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, καθώς Μητσοτάκης και υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρτήθηκαν έντονα, πραγματοποιώντας διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο πρέσβη και τη ρωσική πρεσβεία να απαντά με προκλητικό ύφος, ζητώντας από την Ελλάδα «να συνέλθει», κατηγορώντας πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, και ΜΜΕ για αντιρωσική προπαγάνδα.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απέδωσε τους βομβαρδισμούς σε Ουκρανούς εθνικιστές.

Σχετικά