Εισβολή στην Ουκρανία: Μακελειό στο Χάρκοβο – Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τους βομβαρδισμούς

Δραματικές είναι οι στιγμές στο Χάρκοβο, το οποίο βρίσκεται υπό πολιορκία, όπως και το Κίεβο.

Νέος βομβαρδισμός έγινε στο Χάρκοβο στην Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις τη Δευτέρα το μεσημέρι, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς. Την καταγγελία για τους νεκρούς έκανε το ουκρανικό υπουργείο Ε

Τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα δείχνουν τη σφοδρότητα των βομβαρδισμών, με λάμψεις, φωτιές και εκρήξεις να έχουν καταγραφεί στα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media.

Δείτε φωτογραφία από δορυφόρο που δείχνει τα αποτελέσματα των βομβαρδισμών στην οδό Σομπόρνα στο Χάρκοβο:

Θυμίζουμε ότι το Χάρκοβο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας μετά το Κίεβο, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις από την πρώτη στιγμή που έφτασαν κοντά στην πόλη επιχειρούν να «σπάσουν» την άμυνά του. Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι κατάφερε να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση, η οποία όμως συνεχίζεται και σήμερα με νέες αεροπορικές επιδρομές.

Να σημειώσουμε ότι αυτές οι εικόνες και η τραγική είδηση των απωλειών ανθρώπινων ζωών έρχεται την ώρα των συνομιλιών ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία στο Γκόμελ.

Πόσοι ήταν οι νεκροί μέχρι το βράδυ της Κυριακής

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας αργά το βράδυ της Κυριακής ανέφερε ότι 352 Ουκρανοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων 14 παιδιών.

Το υπουργείο αναφέρει ότι επιπλέον 1.684 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 116 παιδιά, έχουν τραυματιστεί.

Σχετικά