Η ΔΕΕΠ Βοιωτίας για το καθεστώς των ακινήτων της Κρύας

Μνημείο υποκρισίας η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς, με την οποία καλεί την κυβέρνηση της ΝΔ να δώσει πολιτική λύση στο ζήτημα της παραχώρησης των ακινήτων της περιοχής της Κρύας, που ανήκουν στην ΕΤΑΔ, καθώς:

-Την παραχώρηση των συγκεκριμένων ακινήτων, καθώς και όλης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, στο Υπερταμείο και στον έλεγχο των δανειστών την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016, με τον νόμο του τρίτου Μνημονίου.

-Τους κανόνες με τους οποίους τα συγκεκριμένα ακίνητα μπορούν να παραχωρηθούν μόνο έναντι ανταλλάγματος τους θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ίδιο νόμο.

-Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Πούλου, όταν ήταν Δήμαρχος Λιβαδειάς, σύναψε σύμβαση παραχώρησης του ακινήτου της Νεροτριβής έναντι ανταλλάγματος, με παράλληλη υποχρέωση, από την πλευρά του Δήμου, επένδυσης ύψους 800.000€ στο ακίνητο, με την δέσμευση τα χρήματα αυτά να μείνουν στο ακίνητο, χωρίς να εκκινήσει τότε κάποια διαδικασία πολιτικής ή νομικής διεκδίκησης, ενώ τώρα εγκαλεί για ολιγωρία τον σημερινό Δήμαρχο, ο οποίος έχει ήδη καταβάλει σημαντικές προσπάθειες σχετικά με την επίλυση του ζητήματος.

Οι πρωταθλητές της πολιτικής κυβίστησης, θυμήθηκαν τις διεκδικήσεις και τις κινητοποιήσεις όταν βρέθηκαν στην αντιπολίτευση, με αποκλειστικό σκοπό την μικροκομματική εκμετάλλευση του θέματος και την ψηφοθηρία.

Καλό θα ήταν ο πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης να είναι πεδίο γόνιμου διαλόγου και συνθέσεων και να παραμείνει εκτός κομματικής αντιπαράθεσης και προσωπικών σκοπιμοτήτων πολιτικών προσώπων.

Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΕΠ Βοιωτίας θα σταθεί στο πλευρό του Δημάρχου Λεβαδέων και όλων των υγιών δυνάμεων που αγωνίζονται για να βρεθεί μια βιώσιμη και ρεαλιστική λύση, με βάση το νομικό πλαίσιο και με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών της Λιβαδειάς.

Ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ Βοιωτίας

Νικόλαος Λύγγος

Σχετικά