Νέα δικαστική νίκη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και νέα παράταση του διαγωνισμού

larko1

Μια ακόμη δικαστική νίκη πέτυχαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας απέρριψε την ανακοπή της ειδικής διαχείρισης της εταιρείας, δηλαδή το αίτημα αναστολής της προσωρινής διαταγής που είχαν κερδίσει τα 5 σωματεία των εργαζομένων για πάγωμα των ομαδικών απολύσεών τους.

Έτσι, συνεχίζεται η αναστολή της διαδικασίας των απολύσεων μέχρι τις 6 Μαΐου, οπότε θα εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι.

Εν τω μεταξύ, η διορισμένη από την κυβέρνηση Ειδική Διαχείριση της ΛΑΡΚΟ και το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισαν εκ νέου να παρατείνουν την προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών στους δυο διαγωνισμούς που έληγε σήμερα. Η νέα προθεσμία ορίστηκε για τις 5 Μαΐου , μια μέρα πριν την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων των εργαζόμενων.

Η εξέλιξη αυτή υπογραμμίζει τον εκβιαστικό και παραπλανητικό χαρακτήρα της ανακοπής της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ κατά της δικαστικής αναστολής των ομαδικών απολύσεων, στην οποία η ειδική διαχείριση επικαλείτο τον κίνδυνο ματαίωσης του διαγωνισμού και απώλειας των αποζημιώσεων των εργαζομένων.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά