Αλέξης Τσίπρας: Τι λογαριασμό ρεύματος πληρώνει

Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε παρέμβαση στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου ρωτήθηκε και για τους λογαριασμούς ρεύματος που λαμβάνει ο ίδιος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να απαντήσει και …αποκάλυψε το ύψος των «λυπητερών» που λαμβάνει.

«Αυξήθηκε και σε εμένα ο λογαριασμός της ΔΕΗ απλά εγώ ανήκω σε αυτούς τους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα αυτή η αύξηση να με θυμώνει και να με προβληματίζει, αλλά να μη με βγάζει εκτός οικογενειακού προϋπολογισμού μου», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «πληρώναμε γύρω στα 200 ευρώ και είναι πάνω από 400». «Αυτά τα 200 ευρώ αύξησης εγώ μπορώ να τα βγάλω πέρα, μια οικογένεια όμως που έχει 1.500 ευρώ ή 2.000 εισόδημα και έχει ανελαστικές υποχρεώσεις δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα», συμπλήρωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε πως «όταν αυτό συνδυάζεται και από πολύ μεγάλες αυξήσεις και στα είδη βασικής κατανάλωσης διατροφής, στα καύσιμα, βρισκόμαστε σε μια εξίσωση δισεπίλυτη όσο παραμένει σταθερό το εισόδημα και συρρικνώνεται και ανεβαίνουν οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών» και πως «αν αυτό συνεχιστεί για πάρα πολύ ανησυχούμε ότι θα δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής κρίσης».

Σχετικά