Γιάννης Σκαφτούρος: Φωτογραφίες – ντοκουμέντο από την εκτέλεση του 55χρονου επιχειρηματία στα Σκούρτα

Πού εστιάζουν τις έρευνές τους οι αρχές

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των εκτελεστών του Γιάννη Σκαφτούρου, τη Δευτέρα του Πάσχα μέσα στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Σήμερα, μια μέρα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 55χρονου, το MEGA φέρνει στη δημοσιότητα φωτογραφία ντοκουμέντο από την επιχείρηση διαφυγής των -τουλάχιστον- τεσσάρων δραστών.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δυο εξ αυτών αναγκάστηκαν να παρατήσουν τη μηχανή που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής και επιχείρησαν να κλέψουν ένα αγροτικό αυτοκίνητο.

Ωστόσο και εκεί… φαίνεται ότι τα έκαναν μαντάρα, αφού το όχημα κόλλησε στη λάσπη και έτσι αναγκάστηκαν να το παρατήσουν κι αυτό και να φύγουν πεζοί. Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν.

Δείτε το ντοκουμέντο που δίνει στην δημοσιότητα το MEGA

Το προφίλ των δραστών

Η εικόνα από βίντεο κλειστού κυκλώματος δείχνει τους δύο από τους πληρωμένους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου, να επιβαίνουν στη μηχανή μεγάλου κυβισμού που εγκατέλειψαν μετά τη δολοφονική επίθεση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πηγές του MEGA πρόκειται για τα άτομα που άνοιξαν πυρ μέσα στην αυλή της οικίας του Γιάννη Σκαφτούρου.

Από την μοτοσυκλέτα που εγκατέλειψαν, φάνηκε ότι η μηχανή είχε κλαπεί το 2019 από την περιοχή του Ασπροπύργου και πρόκειται για μια μηχανή 1.200 κυβικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οχήματος που προσπάθησαν να πάρουν για να διαφύγουν, οι δράστες της δολοφονίας μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν μετρίου αναστήματος, φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρα κράνη, ενώ μέσα από τα κράνη φορούσαν κουκούλες full face για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους.

Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τα ανοιχτά μέτωπα του πρώην βαρυποινίτη

Την ίδια στιγμή, η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου θεωρείται από τις Αρχές ως ένα από τα 25 συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο της Greek Mafia.

Η αστυνομία «ξεσκονίζει» τις δραστηριότητες του πρώην βαρυποινίτη μετά τη φυλακή, προσπαθώντας να φτάσουν στα ίχνη των εκτελεστών του, και να δουν τα ανοιχτά μέτωπα που είχε στον χώρο της νύχτας, αλλά και με ποιους.

Οι έρευνες του τμήματος δίωξης ανθρωποκτονιών είναι σε πλήρη εξέλιξη για τη δολοφονία του 55χρονου στη Σκούρτα στα Δερβενοχώρια. Αστυνομικοί της ασφάλειας παραμένουν στην περιοχή και λαμβάνουν καταθέσεις από συγγενείς και φίλους του, ενώ αναζητούν ταυτόχρονα από κάμερες ασφαλείας τη διαχείριση της κυκλοφορίας για να διαπιστώσουν το δρομολόγιο των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες άφησαν πίσω τους μια μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, η οποία παρουσίασε μηχανική βλάβη και εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Όσον αφορά στα κίνητρα των δραστών οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποια από τις δραστηριότητες που ανέπτυξε το θύμα μετά την αποφυλάκισή του τα τελευταία 2,5 χρόνια, να «ενόχλησε», είτε να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί και οι 25 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της εκτέλεσης, όλοι τους από καλάσνικοφ.

Δείτε το ρεπορτάζ https://tv.in.gr/uploads/20220426/200945_26_04_2022-20_02_in.gr(1).mp4?_=2

Σχετικά