Η UEFA αποβάλει τις ρωσικές ομάδες από όλες τις διοργανώσεις για το 2022-2023

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε τον αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις της επόμενης σεζόν όλων των ρωσικών συλλόγων, αλλά και των εθνικών ομάδων όλων των κατηγοριών. Είναι πλέον σαφές ότι το ρωσικό ποδόσφαιρο οδηγείται σε οριστική απομόνωση, τόσο σε επίπεδο εθνικών ομάδων (όλων των ηλικιών, τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες), αλλά και σε επίπεδο συλλόγων.

Μετά από συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, η UEFA ανακοίνωσε μία σειρά από κυρώσεις που αφορούν τόσο τις καλοκαιρινές διοργανώσεις, όσο και αυτές της επόμενης σεζόν. Συγκεκριμένα. Όλοι οι ρωσικοί σύλλογοι αποκλείονται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2022-23, τόσο στους άντρες, όσο και στις γυναίκες.

Παρόλα αυτά η Ρωσία θα λάβει (μόλις) 4.333 βαθμούς στην πενταετή βαθμολογία χωρών της UEFA (κάτι που αφορά άμεσα το ελληνικό ποδόσφαιρο), όσο ήταν η χαμηλότερη συγκομιδή της, για την τελευταία πενταετία.

Η Εθνική ανδρών δεν θα συμμετάσχει στο Nations League, μηδενίζεται σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου και υποβιβάζεται στην τρίτη κατηγορία.

Η Πορτογαλία παίρνει την θέση της Εθνικής γυναικών της Ρωσίας στο Euro 2022.

Συνάμα, υπάρχουν διάφορες άλλες κυρώσεις σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ εθνικών ομάδων, ενώ ο αποκλεισμός ισχύει και για όλες τις διοργανώσεις ποδοσφαίρου σάλας, που τελούν υπό την αιγίδα της UEFA.

Σχετικά