XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Θήβα-Βίντεο,εικόνες

Toν πολιούχο της, Άγιο Ιωάννη Καλοκτένη, Μητροπολίτη Θηβών και Έξαρχο πάσης Βοιωτίας τον νέο Ελεήμονα, τίμησε σήμερα η πόλη της Θήβας.

Φέτος, έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, ο εορτασμός του Αγίου που τον 12ο αιώνα σήκωσε στους ώμους του την κατεστραμμένη από τους Νορμανδούς Θήβα, πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα κι επισημότητα, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων, Γιώργου Αναστασίου, βουλευτών, αξιωματούχων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων, καθώς και πλήθους πιστών.

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε από τον σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, κ. Γεώργιο, συγχοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, κ. Χρυσοστόμου. Μετά τη λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου και Τιμίου Ξύλου της Ιεράς Μονής Σαγματά υπό τη συνοδεία αγήματος στρατού από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θηβαίων.

«Σήμερα είναι ημέρα γιορτής για ολόκληρο τον Δήμο Θηβαίων. Εύχομαι η χάρη του Αγίου να μας προστατεύει όλους και να μας δίνει δύναμη και υγεία, ώστε να αντεπεξέλθουμε σε κάθε δυσκολία. Χρόνια Πολλά!», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Αναστασίου.

Σχετικά