Συνεδρίαση Συντονιστικού Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων για τις φωτιές

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ

ΟΡΓΑΝΟΥ (Σ.Τ.Ο.) ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ

       Συνεδρίασε σήμερα,6/5/2022,υπό την προεδρία του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων κου Ντασιώτη Γεωργίου, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων. Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αρμοδίων υπηρεσιών, εθελοντών και αιρετών.

      Αρχικά έγινε ο απολογισμός της χειμερινής περιόδου και του τρόπου αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων, όπου καταγράφηκε από όλες τις υπηρεσίες που συμμετείχαν, οι ενέργειες και δράσεις, της κάθε μιας, καθώς ο άριστος βαθμός συνεργασίας και η επιτυχής έκβαση των επιχειρήσεων ,παρά τη σφοδρότητα και την έκταση των φαινομένων.

       Ταυτόχρονα έγινε και ο προγραμματισμός της θερινής περιόδου που μόλις άρχισε και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν. Τα κυριότερα από αυτά, που αφορούν το Δήμο, είναι:

  • Ο καθαρισμός των αντιπυρικών ζωνών, που ήδη είναι σε πλήρη εξέλιξη από το Δήμο Αλιάρτου- Θεσπιέων.
  • Η συντήρηση των παλαιών  και η τοποθέτηση νέων πυροσβεστικών υδροστομίων ,που έχει ολοκληρωθεί από το Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων.
  • Και η αποψίλωση ακάλυπτων οικοπεδικών  εκτάσεων με ευθύνη των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι πλέον έχει ποινικές και αστικές ευθύνες σε περίπτωση μη καθαρισμού.

        Είναι ήδη σε εφαρμογή, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πολύ αυστηρές διατάξεις, με υψηλά πρόστιμα ή και ποινικές διώξεις, σε περίπτωση φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο. Η φράση που πλέον αντιπροσωπεύει  την ισχύουσα κατάσταση είναι «όπου υπάρχει φωτιά, υπάρχει αδίκημα».

       Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, εκτός του Δημάρχου, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κος Σιαμανδούρας Γεώργιος , ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Ν.Βοιωτίας κος Κακοσαίος Μάριος, ο Διοικητής Π.Υ.Λιβαδειάς κος Πούλος Κων/νος, η Διοικητής της Π.Υ.Θηβών κα Μαλλίρη Σταυρούλα, ο Διοικητής του Α.Τ.Αλιάρτου κος Γελέκας Παναγιώτης, ο Δασάρχης Θήβας,κος Αμοιρίδης Κων/νος,η αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Δασαρχείου Λιβαδειάς κα Κουρτίδου Σταυρούλα,ο Πρόεδρος της κοινότητας Νεοχωρίου κος Στάθης Απόστολος και ο εκπρόσωπος της Εθελοντικής ομάδας Ερευνάς και Διάσωσης κος Τσίτσας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ

Σχετικά