Το Ε. Κ.Λιβαδειάς καταγγέλλει την απαράδεκτη δίωξη συνδικαλιστών των Σωματείων εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και στο ΤΡΑΜ

 ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    Συνάδελφοι 

   Tο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς καταγγέλλει την απαράδεκτη δίωξη συνδικαλιστών των Σωματείων εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και στο ΤΡΑΜ, επειδή κινητοποιήθηκαν στην 3ωρη στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, για να υποστηρίξει την αντίθεσή του στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων που προβλέπει ο νόμος Χατζηδάκη και εκδικαζόταν στο Συμβούλιο της Επικράτειας.

      Η δίωξη αυτή που πραγματοποιήθηκε με αγωγή που κατέθεσε η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε., μετά την πραγματοποίηση της κινητοποίησης, θέλει να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου Χατζηδάκη. 

      Η τακτική της διοίκησης της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε., είναι υπαγορευμένη από την κυβέρνηση με στόχο, πρώτο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ και στο ΤΡΑΜ που βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους και κατά δεύτερο είναι μήνυμα τρομοκράτησης των εργαζομένων  και των συνδικαλιστών όλης της χώρας.  Αυτή η δίωξη που απαιτεί και την εκδίκαση 6μηνών κράτηση και πρόστιμο 1500  €  στον κάθε συνδικαλιστή, είναι μια εκφοβιστική ενέργεια προς όλο το Εργατικό Κίνημα της χώρας και όχι μια μεμονωμένη περίπτωση. 

     Είναι μια δίωξη που έρχεται μετά από πετυχημένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις μεταφορές, e-food και στο λιμάνι COSCO που έγραψαν τον νόμο «στα παλιά τους τα παπούτσια». Η κυβερνητική αυτή αντίδραση, μέσω της διοίκησης της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε., μπορεί να γίνει ο τελευταίος σπασμός του κυβερνητικού νόμου, εάν το Εργατικό Κίνημα αναλάβει την απαραίτητη δράση ενάντια στην ακρίβεια, στον πόλεμο και στον νόμο που του περιορίζει την δράση να διεκδικήσει την ζωή του. 

Κανένας μόνος απέναντι στο νόμο. Πάλη για τον συντονισμό του αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, στον πόλεμο και στον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη 4808/21. 

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η δίωξη.

                                          Για       το       Δ.Σ. 

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Σχετικά