Λιβαδειά:Σημαντική δράση μαθητών για την ενίσχυση του εθελοντικού αιμοδοτικού κινήματος-φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς δράση ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία σε μαθητές/τριες της Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, της ΕΛΜΕ Βοιωτίας και της ΣΕΠΕ Λιβαδειάς.

Στόχος της δράσης ήταν να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι μας για τα οφέλη της αιμοδοσίας και για να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος της ΕΛΜΕ Βοιωτίας και της ΣΕΠΕ Λιβαδειάς.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας ευχαρίστησε το Διοικητή του Γ.Ν. Λιβαδειάς κ. Αθανάσιο Τσαντήλα και την ιατρό αιματολόγο του Νοσοκομείου κ. Αργυρώ Γερασίμου για τη στήριξή τους και για την αιμοληψία που πραγματοποίησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο.  Επίσης, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς και κυρίως τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους στη δράση υπογραμμίζοντας ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη δράση αλληλεγγύης.  

Χαιρετισμό απεύθυναν ο υπεύθυνος αιμοδοσίας της Τράπεζας αίματος της ΕΛΜΕ Βοιωτίας κ. Χρήστος Δαμιανίδης και η πρόεδρος της ΣΕΠΕ Λιβαδειάς κ. Δήμητρα Λαζάρου, ενώ στη συνέχεια η κ. Γερασίμου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη διαδικασία και τα οφέλη της αιμοδοσίας.

Ακολούθησε η βράβευση των μαθητριών της Α’θμιας Εκπαίδευσης, Άννα Νικολοπούλου από το 4ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς, Μαριλένα Ράπτη από το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας και η Σπυρέτα Βάγγου από το 4ο Δημοτικό Σχολείο για τα έργα ζωγραφικής τους με θέμα την αιμοδοσία.  Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι μαθήτριες για τη συγγραφή έκθεσης για τα οφέλη της αιμοδοσίας, Μαριέττα Κατσαβριά από το 1ο ΓΕΛ Λιβαδειάς και οι μαθήτριες Κωνσταντίνα Τσάπαλη και Ειρήνη Σούλου από το 1ο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς.

Σχετικά