Τουρκία: Αντιδράσεις μετά την δήλωση Τούρκου πολιτικού ότι το ντεκολτέ είναι… ποινικό αδίκημα

Η Τουρκάλα ηθοποιός, Μελίς Σεζέν, εμφανίστηκε με ένα φόρεμα που είχε αποκαλυπτικό ντεκολτέ σε ένα γκαλά

Κάποιοι εξεπλάγησαν. Κάποιοι άλλοι, όχι! Ο λόγος; Το ότι στην Τουρκία άνοιξε συζήτηση για τα ντεκολτέ.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση του μέλους του κόμματος της Τουρκικής Δράσης, της κυβερνητικής συμμαχίας, Αχμέτ Τσακάρ, ο οποίος σχολιάζοντας το ντεκολτέ μιας ηθοποιού είπε ότι «το συγκεκριμένο ντεκολτέ είναι ποινικό αδίκημα».

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, οι γυναίκες ξεσηκώθηκαν – και σωστά – από τη δήλωση του εν λόγω πολιτικού, ενώ η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet έφτασε στο σημείο να βάλει το θέμα στην πρώτη σελίδα, με τίτλο: «Οι γυναίκες εσάς θα ρωτήσουν για το τι θα φορέσουν;».
Τι απάντησε η ηθοποιός

Η Τουρκάλα ηθοποιός, Μελίς Σεζέν, πριν από κάποιες ημέρες εμφανίστηκε με ένα φόρεμα που είχε αποκαλυπτικό ντεκολτέ σε γκαλά, με τον Αχμέτ Τσακάρ να δηλώνει: «Το συγκεκριμένο ντεκολτέ είναι ποινικό αδίκημα. Δίχως να υπάρχει ανάγκη καταγγελίας. Διότι το ντεκολτέ είναι βαθύ, φαίνεται το στήθος και το δείχνει μέσα στην κοινωνία».

Για το θέμα απάντησε και η ίδια η ηθοποιός, μέσω Twitter, η οποία είπε ότι «θα συνεχίσει κανονικά τη ζωή της…».

Από την πλευρά της η δημοσιογράφος, Νεβσίν Μεννγκιού, σχολίασε τις δηλώσεις Τσακάρ επισημαίνοντας ότι «μας λέει δηλαδή πως είναι ποινικό αδίκημα και το ντεκολτέ! Να συλληφθεί κι αυτή; Eπειδή φόρεσε ένα αποκαλυπτικό φόρεμα. Η χώρα αυτή έχει αποκτήσει μανία με τις συλλήψεις. Υπάρχει άλλη χώρα της δυτικής κοινωνίας που φοβάται τόσο πολύ το γυναικείο στήθος;».

Σχετικά