4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ, ΜΑΘΗΣΗΣ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ Λ.Τ. ΑΣΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η 4η συνάντηση των εταίρων στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ «Η παλέτα των πολιτισμών μας» στο οποίο συμμετέχουμε ως συντονιστικό σχολείο πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα, Τουρκία από τις 4 έως τις 8 Απριλίου 2022. Το θέμα της συνάντησης ήταν η άυλη πολιτιστική κληρονομιά και πιο συγκεκριμένα τα ήθη και έθιμα των πέντε συμμετεχόντων χωρών, η παραδοσιακή κουζίνα, οι χοροί, οι παραδοσιακές στολές, οι μύθοι και θρύλοι, οι παροιμίες. 

Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες καθώς ανακαλύψαμε μέσα από την έρευνα τα ήθη και τα έθιμα, την παραδοσιακή κουζίνα, τις στολές, τους μύθους και τις παροιμίες τόσο τις δικές μας όσο και των άλλων χωρών. Παραδώσαμε μαθήματα ελληνικών χορών αλλά μάθαμε χορούς και από τις άλλες χώρες και γνωρίσαμε από κοντά την κουλτούρα και τις παραδόσεις της Τουρκίας. 

Τα τελικά προϊόντα του προγράμματός μας ολοκληρώνονται σιγά-σιγά. Αν θέλετε να ενημερωθείτε για την πολιτιστική κληρονομιά της Γαλλίας, Ελλάδας, Εσθονίας, Ισπανίας και Τουρκίας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος όπου μπορείτε να μάθετε διασκεδάζοντας.

https://coperasmus1921.wixsite.com/website

Σχετικά