Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε – Θέλουμε έναν πόλο απέναντι στη ΝΔ που δεν θα θυμίζει σε τίποτα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (video)

Στο κλειστό στάδιο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ του Φαλήρου πραγματοποιείται το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με κεντρικό σύνθημα: “Η Κοινωνία στο Προσκήνιο”.

Οι εργασίες ξεκίνησαν υπό τους ήχους των “Δρόμων της φωτιάς” του Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, ενώ οι συμμετέχοντες κρατούσαν σημαίες του ΠΑΣΟΚ, φωνάζοντας “Νίκο μαζί στη νέα εποχή”.

Ιδιαίτερη στιγμή το αφιερωματικό βίντεο για την Φώφη Γεννηματά που πέθανε πριν μερικούς μήνες, καθώς και η κενή καρέκλα προς τιμήν της στην οποία είχαν τοποθετήσει ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρών στο συνέδριο έχουν δώσει παλιά στελέχη, πρώην πρωθυπουργοί και αρχηγοί του κόμματος, όπως ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε το διαχρονικό σύνθημα της παράταξης “Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ”, ευχαριστώντας παράλληλα τους πρώην αρχηγούς του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι το συνέδριο αποτελεί το τρίτο αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή της παράταξης όχι μόνο στο πολιτικό προσκήνιο αλλά στο προσκήνιο της ιστορίας.
Ο πρόεδρος του κόμματος υπογράμμισε ότι πρόθεσή του είναι να ενώσει όλες τις κατακερματισμένες δυνάμεις προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ισχυρό πόλος απέναντι στη ΝΔ που όμως δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. “Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. Η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε” υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφορικά με τα διλήμματα των επόμενων εκλογών και τις ενδεχόμενες συνεργασίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ άσκησε δριμεία κριτική στον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται τα δύο μεγάλα κόμματα.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει ουσιαστικά το δίλημμα “ΝΔ ή χάος”. “Όμως ΝΔ και επιτελικό χάος είναι το ίδιο” συνέχισε. Αντίστοιχα, για την προοδευτική κυβέρνηση που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε σκωπτικά πως: “Ξεχνά ότι την πρώτη φορά Αριστερά ως μπαμπούσκα έβγαλε τον ακροδεξιό κ. Καμμένο. Αν ψάχνει τέτοια μέτωπα, υπάρχουν λύσεις. Άλλωστε ποια η διαφορά Καμμένου – Βελόπουλου; Μια κηραλοιφή δρόμος είναι, ας τον περπατήσει”.

Το πρόγραμμα της 1ης μέρας
Πρόεδρος του Συνεδρίου ανέλαβε ο πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, καθώς υπήρξε μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής τον Σεπτέμβρη του 1974.

Πριν την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα χαιρετισμού του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα. Όπως είπε, “το συνέδριο είναι μια αποφασιστική στιγμή για να επιβεβαιωθεί η αλλαγή και η δύναμη του κόμματος ενόψει των εκλογών του 2023. Είναι η ώρα για την ανατολή του πράσινου ήλιου. Όλοι χρειαζόμαστε μια ισχυρή και προοδευτική Ελλάδα. Ικανή να προωθήσει την αλλαγή στην Ευρώπη προς την ευημερία, την αλληλεγγύη και την καταπολέμηση των ανισοτήτων”.

Μετά την ομιλία του κ. Ανδρουλάκη θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και θα χαιρετίσουν οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Εκ μέρους της ΝΔ, θα παραβρεθεί ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης. O ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί από τον εκπρόσωπο Τύπου Νάσο Ηλιόπουλο. Εκ μέρους του ΚΚΕ το συνέδριο θα χαιρετίσει ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης και εκ μέρους του ΜέΡΑ25 ο εκπρόσωπος τύπου Μιχάλης Κριθαρίδης.

Σχετικά