Οι επικοινωνιακές φιέστες της κας Μενδώνη δεν κρύβουν το αδιέξοδο στο έργο του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού!

Να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα προσπαθεί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Μενδώνη, με την αυτοψία της στο «βαλτωμένο» έργο του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού που συνεχίζει να καθυστερεί αδικαιολόγητα, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.  

Παρά την επικοινωνιακή φιέστα της Υπουργού μπροστά στις κάμερες, με δήθεν επισκέψεις «αστραπή» –όπου φυσικά έχουν προσκληθεί επιλεκτικά οι ομοϊδεάτες  θεσμικοί παράγοντες, αλλά όχι οι εκπρόσωποι του λαού της Βοιωτίας που ανήκουν στην Αντιπολίτευση…–, οι τραγικές καθυστερήσεις στα επιμέρους έργα του Αρχαιολογικού Πάρκου δεν κρύβονται.  

Χαρακτηριστικό είναι ότι για την αποκατάσταση των κελιών και του πρεσβυτέριου του Ι.Ν. Παναγίας Σκριπούς και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του, δεν έχουν καν εγκριθεί ακόμη οι προγραμματικές συμβάσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ωστόσο, η κατάσταση είναι ακόμη πιο ανησυχητική για το έργο αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Ορχομενού, το οποίο βρίσκεται στον αέρα μόλις 18 μήνες πριν τη λήξη της προγραμματικής περιόδου του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, όπου είναι ενταγμένο από το 2016…

Ένα εμβληματικό έργο, που θα συμβάλλει στην ανάδειξη του μνημειακού και αρχαιολογικού πλούτου του Ορχομενού και θα ενισχύσει την ανάπτυξη στην περιοχή, κινδυνεύει, ενώ οι κούφιες υποσχέσεις της κας Μενδώνη δεν πείθουν πλέον κανέναν!

Η Βοιωτία απαιτεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να λάβει επιτέλους τα απαραίτητα μέτρα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να ολοκληρωθούν άμεσα  τα έργα!

Γιώτα Πούλου

Σχετικά