Δολοφόνοι που έχουν… θαυμάστριες: Ο Μπάμπης, ο Παπαχρόνης και το σύνδρομο της υβριστοφιλίας

Από τον «δράκο της Δράμας» Κυριάκο Παπαχρόνη, ως τον συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, γυναίκες κάθε ηλικίας εκδηλώνουν τον έρωτά τους μέσω ερωτικών επιστολών

«Θα σε περιμένω να βγεις από τα κάγκελα και να παντρευτούμε». «Δεν με νοιάζει τι έχεις κάνει. Είμαι τρελά ερωτευμένη μαζί σου και θέλω να γίνω γυναίκα σου, ακόμη κι αν είσαι φυλακισμένος ισόβια».

«Είσαι ο άνδρας της ζωής μου. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος».

Είναι φράσεις από ερωτικά γράμματα που έγραψαν γυναίκες για καταδικασμένους – ακόμη και για ειδεχθή εγκλήματα – άνδρες. Ερωτικές επιστολές εκδήλωσης αγάπης σε δολοφόνους, βιαστές, σκληρούς κακοποιούς. Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή τα γράμματα που λάμβανε το προηγούμενο διάστημα στον Κορυδαλλό ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Ο δολοφόνος της συζύγου του, Καρολάιν, ο άνθρωπος που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την ψυχρότητα που έστησε το έγκλημα, με την παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης είναι… περιζήτητος. Πηγές από τις φυλακές αναφέρουν ότι ο 33χρονος δέχεται πολλά γράμματα, με τα οποία κορίτσια και γυναίκες κάθε ηλικίας εκδηλώνουν τον θαυμασμό τους, τον έρωτά τους, την επιθυμία τους να τον γνωρίσουν από κοντά ή του υπόσχονται αιώνια πίστη και προσμονή μέχρι την ημέρα που θα αποφυλακιστεί.

Ανάλογες ερωτικές επιστολές έχουν δεχθεί στο παρελθόν πολλοί κρατούμενοι. Οπως λένε στα «ΝΕΑ» άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον μικρόκοσμο των φυλακών, υπάρχουν γυναίκες που κάνουν τα πάντα για να έρθουν σε επαφή με κατάδικους, ακόμη κι αν αυτοί είναι σκληροί δολοφόνοι. «Υπήρξε περίπτωση καταδικασμένου για δολοφονίες, συμβόλαια θανάτου, ληστείες και ναρκωτικά που τα γράμματα με ερωτικό περιεχόμενο έφταναν σωρηδόν σε μηνιαία βάση», λένε πηγές του σωφρονιστικού καταστήματος.

Περιζήτητοι

Οπως αποκαλύπτουν, «ερωτικές ή συντροφικές επιστολές έχουν λάβει και πολλοί φυλακισμένοι που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο ή έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία. Ο Γιάννης Δημητράκης, ο Βασίλης Δημάκης, ακόμη και ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχουν δεχθεί επιστολές θαυμασμού από γυναίκες».

Από τις πιο γνωστές περιπτώσεις γυναικοκατακτητών ήταν ο Βασίλης Ξηρός της «17 Νοέμβρη», ενώ σήμερα πολλές επιστολές έχει δεχθεί ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Στους πλέον περιζήτητους… γαμπρούς συγκαταλέγεται ο σατανιστής της Παλλήνης, Μάκης Κατσούλας, ο οποίος αλληλογραφούσε πολύ συχνά με θαυμάστριές του όσο ήταν εντός της φυλακής. Μύθος έχει γίνει και ο Κώστας Πάσσαρης, ο σκληρός δολοφόνος αστυνομικών που τώρα βρίσκεται σε φυλακή της Ρουμανίας. Κάποιοι, μάλιστα, λένε ότι έχει δεχθεί περισσότερες από 3.000 ερωτικές επιστολές.

Κ. Παπαχρόνης

Σκληροί ποινικοί

Ο Αλκέτ Ριζάι, ο σκληρός ποινικός από την Αλβανία και συνεργός των αδελφών Παλιοκώστα, είναι, επίσης, αποδέκτης επιστολών με ερωτικό περιεχόμενο, ενώ έμεινε στην ιστορία ο έρωτάς του με τη «Σούλα» – την Ασπασία Μητροπία, η οποία τον είχε βοηθήσει να δραπετεύσει με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό. Στις λεγόμενες «killer groupies», άλλωστε, περίοπτη θέση είχε η ψυχολόγος των φυλακών Κορυδαλλού, Ολγα Ατζαμόγλου, η οποία ερωτεύτηκε τον δολοφόνο Πίτερ Σέντομ, τον βοήθησε να δραπετεύσει, διέφυγαν στο εξωτερικό, αλλά μετά από καιρό βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Α. Ριζάι

Ιδιαίτερα γοητευτικός στα μάτια εκατοντάδων γυναικών ήταν και ο Παναγιώτης Φραντζής, ο οποίος το 1987 σκότωσε και τεμάχισε τη νεαρή σύζυγό του, Ζωή, επειδή τη ζήλευε. Και ο Κυριάκος Παπαχρόνης, ο διαβόητος «δράκος της Δράμας» των αρχών της δεκαετίας του ’80 που καταδικάστηκε για πέντε δολοφονίες και βιασμούς γυναικών, όμως, λάμβανε κατά εκατοντάδες τις ερωτικές επιστολές. Στους πολύ γνωστούς… ζεν πρεμιέ των φυλακών συγκαταλέγεται και ο Σπύρος Μπέσκος, καταδικασμένος για δύο δολοφονίες και 13 επιθέσεις σε βάρος γυναικών και βιασμούς. Δεχόταν πολλά ερωτικά γράμματα, έκανε σχέση μέσα από τη φυλακή και παντρεύτηκε όταν αποφυλακίστηκε, μετά από 25 χρόνια.

Υβριστοφιλία

Το… σύνδρομο της υβριστοφιλίας, η ερωτική έλξη που ασκούν εγκληματικές φυσιογνωμίες, είναι γνωστό σχεδόν σε όλες τις φυλακές του κόσμου. Είναι γνωστό και ως «σύνδρομο Μπόνι και Κλάιντ», από το εγκληματικό δίδυμο που έδρασε στις ΗΠΑ. Και όσο κι αν οι ψυχολόγοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν την ερωτική έλξη που αισθάνονται γυναίκες για σκληρούς δολοφόνους ή βιαστές, η ουσία είναι ότι σαν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο υπήρχαν και θα υπάρξουν πολλοί φυλακισμένοι. Σκληροί κρατούμενοι οι οποίοι «καθαγιάζονται» στα μάτια των killer groupies και μεταμορφώνονται σε πρίγκιπες του παραμυθιού.

Μπόνι και Κλάιντ

Σχετικά