Στεφανής: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο με την Τουρκία»

Η Ελλάδα βασίζεται στις ισχυρές συμμαχίες και στην ισχυρή αποτροπή.

Στην τουρκική προκλητικότητα αναφέρθηκε στο Live News ο Αλκιβιάδης Στεφανής, πρώην υφυπουργός Άμυνας.

«Τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα πήρε μία σημαντική απόφαση για τη διαχείριση κρίσεων. Για πρώτη φορά αποφασίζουμε να αλλάξουμε τον βηματισμό μας όσον αφορά την αντίδρασή μας και πλέον αποφασίζει η Ελλάδα να πάρει την πρωτοβουλία και να μην ακολουθεί κάθε φορά τι κάνει η Τουρκία», είπε ο κ. Στεφανής σχετικά με τις αντιδράσεις της Ελλάδας σε σχέση με τις τουρκικές απειλές.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η Ελλάδα βασίζεται στις ισχυρές συμμαχίες και στην ισχυρή αποτροπή. Επίσης αναφέρθηκε στο πόσο καθοριστικής σημασίας ήταν η αντίδραση της Γερμανίας μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε το χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας».

Ψύχραιμες ενέργειες

«Με δήλωσή της η γερμανική κυβέρνηση λέει στην Τουρκία ότι θα πρέπει αν αλλάξει τη συμπεριφορά της και να την επανακαθορίσει σε σχέση με τον αναθεωρητισμό της».

«Οι δικές μας ενέργειες είναι πάντα προσεκτικές και ψύχραιμες. Βασίζονται στην πραγματική επιθυμία να έχουμε εξαιρετικές σχέσεις καλής γειτονίας με όλους μας τους γείτονες. Σε κάθε νησί οι ένοπλες δυνάμεις εκπαιδεύονται και μελετάνε πολλά σενάρια, που είναι ακραία, αντιμετώπιση πολλαπλών απειλών είτε σε συμβατικό πεδίο είτε στο υβριδικό».

Πανέτοιμη

Ο κ. Στεφανής τόνισε πως η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε απειλή: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο με την Τουρκία. Είμαστε προσεκτικοί στις ενέργειές μας, γιατί θέλουμε να δείξουμε ότι για εμάς προέχει η ήρεμη συμβίωση, η πρόοδος και η ευημερία».

Σχετικά