Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλει τον Δήμαρχο Λεβαδέων: “Η κοροϊδία δεν έχει προηγούμενο!”

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Τρεις μήνες μετά την ματαίωση, εκ μέρους και με ευθύνη της δημοτικής αρχής,  της πολιτικής και νομικής διεκδίκησης της δωρεάν παραχώρησης των ακινήτων της Κρύας στο Δήμο Λεβαδέων και με όχημα την «φωτογραφική διάταξη» που πέρασε εκτάκτως στο νόμο 4915/2022 περί των αποφάσεων για μισθώσεις και παραχωρήσεις των ακινήτων της ΕΤΑΔ Α.Ε. σε Δήμους, ο δήμαρχος κ. Ταγκαλέγκας, επαναφέρει δια της Οικονομικής Επιτροπής, την πρόταση για μίσθωση του ακινήτου του Νερόμυλου για ποσό 2.200 ευρώ για 10 έτη με δυνατότητα παράτασης για άλλα δέκα έτη. Καλείται λοιπόν η Οικονομική Επιτροπή να αποφασίσει στη συνεδρίαση της 07-06-2022 υπέρ της μίσθωσης του Νερόμυλου με τους άνω όρους, κόντρα σε σειρά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων, που έχουν ομόφωνα απορρίψει και την συγκεκριμένη πρόταση –όταν εμφάνισε αυτή ως «λύση» ο δήμαρχος-, και έχουν προκρίνει τη διεκδίκηση της δωρεάν παραχώρησης του ακινήτου ! 

Η κοροϊδία δεν έχει προηγούμενο !  

Από τον Οκτώβριο του 2021 που πρωτοπαρουσιάστηκε η πρόταση του δημάρχου για μίσθωμα ύψους 2.200 ευρώ, αυτή έχει ομόφωνα απορριφθεί δύο φορές, και μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Οκτωβρίου 2021 ελήφθη ομόφωνα απόφαση περί πολιτικής και νομικής διεκδίκησης, απεστάλη αίτηση για την διεκδίκηση των ακινήτων, αποφασίστηκε η εκπόνηση μελέτης πολιτιστικής αξιοποίησης  -που ουδέποτε διενεργήθηκε με ευθύνη της δημοτικής αρχής- και κυρίως, όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκε η δύναμη που έδωσε στη δημοτική αρχή η κινητοποίηση 49 σωματείων και φορέων της πόλης υπό το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς, αλλά υπονομεύτηκε κιόλας. Μετά την εκ μέρους της δημοτικής αρχής άρση της ομοφωνίας επί της δωρεάν διεκδίκησης των ακινήτων στις 15-03-2022, και τη συνάντηση του Δημάρχου και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε Σελίδα» με την ΕΤΑΔ Α.Ε. στις 16-03-2022, εισήχθη εκτάκτως τροποποίηση στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο που «άλλαξε» το νομικό πλαίσιο:  μεταβίβασε την αρμοδιότητα της απόφασης στην Οικονομική Επιτροπή, όπου έχει την πλειοψηφία η δημοτική αρχή, λύνοντας οριστικά το «πρόβλημα» και τα «χέρια» της τελευταίας, που έρχεται σήμερα να πραγματώσει την αρχική της βούληση, για μίσθωση του ακινήτου στο ποσό των 2.200,00 ευρώ μηνιαίως, ήτοι 26.400,00 ευρώ ετησίως, κόντρα στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και την εκφρασμένη βούληση των πολιτών, των σωματείων και των φορέων της πόλης, δεσμεύοντας το Δήμο Λεβαδέων σε μια μίσθωση που «τελειώνει» μια για πάντα το ζήτημα της διεκδίκησης των ακινήτων. Της διεκδίκησης που η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ανερυθρίαστα ως και την 15-03-2022 ότι θα συνεχίσει, διεκδίκηση όμως που η ίδια τορπίλιζε και τώρα την ματαιώνει. 

Καταδικάζουμε καταρχάς την, δια φωτογραφικών διατάξεων, τροποποίηση της αποφασιστικής αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Εμμένουμε στην θέση μας για οριστική δωρεάν παραχώρηση των ακινήτων της Κρύας στο Δήμο Λεβαδέων αποκλειστικά για πολιτιστική χρήση. 

Καταγγέλλουμε το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή του Δήμου Λεβαδέων, για την κωλυσιεργία και την παράλειψη των απαιτούμενων ενεργειών για τη διεκδίκηση της οριστικής δωρεάν παραχώρησης των ακινήτων της Κρύας, αλλά και για την μεθόδευση παραγκώνισης του ανώτατου οργάνου του Δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και της εκφρασμένης βούλησης των φορέων και του λαού της Λιβαδειάς,  η οποία δεν είναι γενικά και αόριστα «τα ακίνητα αυτά να είναι ανοικτά», αλλά να περιέλθουν οριστικά και άνευ ανταλλάγματος στο Δήμο Λεβαδέων, να χρησιμοποιηθούν για πολιτιστικούς σκοπούς και να μην ιδιωτικοποιηθούν. 

Δηλώνουμε ότι ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Οικονομική Επιτροπή, θα καταγγείλει την δημοτική αρχή και θα αποχωρήσει κατά τη συζήτηση του θέματος, για να μην νομιμοποιήσει την προειλημμένη και πραξικοπηματική απόφαση – ταφόπλακα της διεκδίκησης των ακινήτων της Κρύας. 

Σχετικά