Για εμπαιγμό καταγγέλει τον Δήμαρχο Λεβαδέων το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς

  Ο Δήμαρχος Λεβαδέων εμπαίζει το ΕΚΛ, 48 φορείς, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλο το  λαό της Λιβαδειάς με την νομοθετική βοήθεια της κυβέρνησης.

      Μετά την δέσμευση του Δημάρχου κ. Ι. Ταγκαλέγκα, προς το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς και τους 48 Φορείς που απαίτησαν τη διεκδίκηση των Ακινήτων της Κρύας για πολιτιστική χρήση, με πολιτική και δικαστική διεκδίκηση, η κυβέρνηση πέρασε φωτογραφική διάταξη, με την οποία η αρμοδιότητα της απόφασης για την τύχη των Ακινήτων μεταβιβάζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο δεν έχει την πλειοψηφία ο Δήμαρχος, στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, όπου έχει την πλειοψηφία, λύνοντας του έτσι οριστικά τα «χέρια» να πάρει απόφαση διαφορετική από αυτή που δεσμεύτηκε.

     Στην Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε στις 07-06-2022 πέρασε την πρόταση υπέρ της μίσθωσης του Νερόμυλου από την ΕΤΑΔ για ποσό 2.200 ευρώ για 10 έτη με δυνατότητα παράτασης για άλλα δέκα έτη, θάβοντας το αίτημα της δωρεάν παραχώρησης των Ακινήτων στην πόλη.

      Την συγκεκριμένη πρόταση όταν την εμφάνισε ως «λύση» ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι την απέρριψαν και μάλιστα δυο φορές. Ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Οκτωβρίου 2021 πήραν ομόφωνη απόφαση για πολιτική και νομική διεκδίκηση των Ακινήτων χρησιμοποιώντας την δυναμική στήριξη τόσο του Ε.Κ.Λ. όσο και των 48 Φορέων της πόλης που συνυπόγραφαν τη διεκδίκηση.  Έτσι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την κατάθεση αίτησης παραχώρησης στην ΕΤΑΔ και το Υπουργείο Οικονομικών και την ανάθεση εκπόνησης μελέτης για πολιτιστική αξιοποίηση των Ακινήτων.

       Η Δημοτική Αρχή όμως αντί να υλοποίησει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τορπίλισε τις διεκδικήσεις καθυστερώντας και σαμποτάροντας την διεκδίκηση του λαού της Λιβαδειάς για να μην ταράξει τις σχέσεις της με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία δεν θέλει με τίποτα να αμφισβητηθούν οι μνημονικές υποχρεώσεις που έχουν υπογράψει όλες οι κυβερνήσεις από το 2012 μέχρι σήμερα.

       Καταδικάζουμε καταρχάς την κυβερνητική παρέμβαση με την φωτογραφική διάταξη που αφαίρεσε την αρμοδιότητα απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την Οικονομική Επιτροπή, για να μπορέσει ο Δήμαρχος να στηρίξει τις κυβερνητικές δεσμεύσεις στα μνημόνια. Έτσι και οι δύο, Δήμαρχος και Κυβέρνηση στέκονται ενάντια στο λαϊκό αίτημα της δωρεάν παραχώρησης για πολιτιστική χρήση, διαψεύδοντας συνάμα τα περί αντιθέτου δημοσιεύματα, περί υποσχέσεων του Πρωθυπουργού για  την παραχώρηση των Ακινήτων της Κρύας στο λαό της Λιβαδειάς, που αποδεικνύεται πλέον ότι δόθηκαν για τα αυτιά των ψηφοφόρων του. 

     Επιμένουμε να διεκδικούμε την οριστική δωρεάν παραχώρηση των Ακινήτων της Κρύας στο Δήμο Λεβαδέων αποκλειστικά για πολιτιστική χρήση, χωρίς αντίτιμο.

     Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Λεβαδέων, για την κωλυσιεργία και την παράλειψη των απαιτούμενων ενεργειών για τη διεκδίκηση, καθώς και την αγνόηση της εκφρασμένης βούλησης του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και των Φορέων του λαού της Λιβαδειάς.

                                               Για       το       Δ.Σ. 

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                     ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Σχετικά