Ελλάδα – Κόσοβο: Για το 4×4 στο Nations League και την πρωτιά ανόδου

Η Εθνική Ελλάδα υποδέχεται το Κόσοβο στο Πανθεσσαλικό έχοντας σαν στόχο τη νίκη που θα της εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο και την άνοδο στη 2η κατηγορία του Nations League.

Η Εθνική Ελλάδας ολοκληρώνει το αγωνιστικό της πρόγραμμα αυτής της περιόδου για τον 2ο

όμιλο της League C στο Nations League, φιλοξενώντας το Κόσοβο.

Σε περίπτωση που πάρει το “τρίποντο” στο Πανθεσσαλικό και κάνει το 4×4 στον όμιλο της, θα σφραγίσει αμετάκλητα τη μοίρα του γκρουπ, αναφορικά με την πρώτη θέση, καθώς θα την έχει κατακτήσει και μαθηματικά με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, οι δύο εκ των οποίων απέναντι στο (δεύτερο) Κόσοβο.

Αυτό θα σημάνει την άνοδο της στη League B της επόμενης διοργάνωσης, αλλά και την εξασφάλιση θέσης στο μονοπάτι των πλέι οφ για μια απευθείας θέση στα τελικά του Euro 2024, στην περίπτωση που αυτή δεν επιτευχθεί από τα προκριματικά της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά στην τρίτη έκδοση του Nations League, μετρώντας τρεις νίκες (σε Μπέλφαστ, Πρίστινα, Βόλο επί της Κύπρου), χωρίς μάλιστα νβα δεχθεί γκολ.

Σε περίπτωση νίκης απέναντι στο Κόσοβο, οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ θα ισοφαρίσουν το καλύτερο ξεκίνημα στην Ιστορία της Εθνικής σε όμιλο διοργάνωσης, καθώς το 1994 είχαν ξεκινήσει με τέσσερις νίκες στα προκριματικά του Euro 1996.

Σύμμαχος της ελληνικής ομάδας θα είναι ο κόσμος, καθώς και σήμερα αναμένονται πάνω από 10-15 χιλιάδες θεατές στο Πανθεσσαλικό.

Η προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου . Στην τελευταία προπόνηση συμμετείχαν όλοι οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές, εξαιρουμένου του τραυματία Λημνιού (υπέστη ρήξη χιαστών στο φινάλε του αγώνα κόντρα στην Κύπρο).

Αγωνιστικά, αυτό είναι και το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Γουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός αναμένεται να κρατήσει το επιτυχημένο 4-3-3, χωρίς να κάνει κάποια σημαντική αλλαγή.

Πιθανές ενδεκάδες
Ελλάδα: Βλαχοδήμος – Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας – Σιώπης (ή Κουρμπέλης), Μπουχαλάκης, Μπακασέτας – Μάνταλος, Παυλίδης, Μασούρας.

Κόσοβο: Μούριτς – Καστράτι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι – Λοσάι, Ντρέσεβιτς, Μούσλια – Ράσιτσα, Μουρίκι, Ζένελι.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Αυστριακός, Γιούλιαν Βάινμπεργκερ και βοηθοί του οι Αντρέας Χέιντριχ και Μίκαελ Όμπριτζμπεργκερ. Τέταρτος ο Αλεξάντερ Χάρκαμ, ενώ στο VAR θα βρίσκονται οι Κρίστιαν Τσιοτσίρκα και Άλαν Κίγιας.

Σχετικά