Μουλκιώτης: Κλείνει το υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στην Δομβραίνα-Τα ΕΛΤΑ αδιαφορούν για τα 5 χωριά του πρώην Δήμου Θίσβης

Γιώργος Μουλκιώτης: «Τα ΕΛΤΑ αδιαφορούν για τα 5 χωριά του πρώην Δήμου Θίσβης. Κλείνει το υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στην Δομβραίνα. Συνεχίζεται η απαξίωση των δημοσίων υπηρεσιών στην Βοιωτία.»

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την οποία ζητά εξηγήσεις για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ. στην Δομβραίνα. Αποτέλεσμα να μένουν χωρίς τις υπηρεσίες τα 5 χωριά του τέως Δήμου Θίσβης, Ελλοπία, Ξηρονομής, Δομβραίνα, Θίσβη, Χώστια, οι παραλιακοί οικισμοί της περιοχής Σαράντι, Αγ. Νικόλαος,  Αλυκή  και η Βιομηχανική περιοχή Θίσβης.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι ο νομός Βοιωτίας συνεχίζει βιώνει τις δυσμενείς συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με την υποβάθμιση των ΕΛ.ΤΑ., που αδυνατούν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους και τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, στερώντας πολύτιμες υπηρεσίες από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. 

Τονίζεται  ότι  πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στην Δομβραίνα του Δήμου Θηβαίων, το οποίο φέρεται να παύει την λειτουργία του, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022.

Υπογραμμίζεται ότι το κατάστημα Δομβραίνας, εξυπηρετεί πολλές εκατοντάδες συνταξιούχους, που λαμβάνουν ταχυδρομικά τις συντάξεις τους στο σπίτι, εκατοντάδες πολίτες  που χρησιμοποιούν τα ΕΛ.ΤΑ. για να στείλουν και να λάβουν επιστολές,  δεδομένου μάλιστα ότι η περιοχή έχει σημαντικό αριθμό  ξενιτεμένων συμπατριωτών, ενώ πολίτες  χρησιμοποιούν τα ΕΛ.ΤΑ. για να στείλουν και να λάβουν αντικείμενα γρήγορα και φθηνά.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει σαφείς απαντήσεις:

  • ​Εάν έχουν ληφθεί υπόψη οι επιπτώσεις του επικείμενου κλεισίματος του υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ. στην Δομβραίνα και πώς εκδηλώνεται το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τους πολίτες, με την συγκεκριμένη πρακτική της.
  • Τι πληθυσμό και σε τι γεωγραφική έκταση (χιλιομετρική ακτίνα) καλείται να εξυπηρετήσει/καλύψει καθημερινά κάθε διανομέας των ΕΛ.ΤΑ. στον νομό Βοιωτίας μετά και το εν λόγω επικείμενο κλείσιμο. 
  • Να διευκρινιστεί με ποιόν τρόπο θα διασφαλιστεί,  ότι όλοι οι πολίτες της περιοχής που εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στην Δομβραίνα του Δήμου Θηβαίων θα απολαμβάνουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες που δικαιούνται και αξίζουν, χωρίς περαιτέρω επιβαρύνσεις. 

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση, όντας αποκομμένη από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα για την ανακούφισή τους, αλλά συνεχίζει να δυσχεραίνει περαιτέρω την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν, στερώντας τους πολύτιμες υπηρεσίες. 

Σχετικά

Μία άποψη για το “Μουλκιώτης: Κλείνει το υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στην Δομβραίνα-Τα ΕΛΤΑ αδιαφορούν για τα 5 χωριά του πρώην Δήμου Θίσβης”

  1. Χρήστος Δημόπουλος

    Τι προτείνει άραγε ο κ Μούλκι της? Να πληρώνουν οι φορολογούμενοι άχρηστα υποκαταστήματα το έργο των οποίων στην εποχή του internet των gov.gr κλπ έχει συρρικνωθεί στο ελάχιστο? Μπορεί να καταλάβει σε ποιες εποχές ζούμε και ότι οι εποχές της άκρατης σπατάλης πέρασαν ανεπιστρεπτί? Ξέρει ότι σε πολύ πιο πλούσιες χώρες το ολοένα και λιγότερο ταχυδρομικό έργο γίνεται με αναθέσεις σε φαρμακεία, mini markets κλπ που επιθεωρούνται από τα εκεί ΕΛΤΑ και στοιχίζουν ασύγκριτα λιγότερο? Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουμε ότι οι λαϊκιστές πολιτικοί στοιχίζουν στο τέλος πολύ ακριβά όταν μας έρχεται το εκκαθαριστικό.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα