ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Οι μάσκες έπεσαν στο Δήμο Λεβαδέων!!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι , 

 Τα σενάρια και οι  διαρροές που διακινούνταν από διάφορους κύκλους , σχετικά με την προσπάθεια δημιουργίας « νέου » δήθεν συλλόγου εργαζομένων , τα επιβεβαίωσε επίσημα ο…..δήμαρχος Λεβαδέων!!

Σε ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του δήμου Λεβαδέων , πληροφορηθήκαμε ότι « ….ο δήμαρχος κ. Ταγκαλέγκας  συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με εκπροσώπους του νέου Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Λεβαδέων….τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους ( στο ποιο; ) ….κτλ»

Διερωτόμαστε : Με ποια νομιμοποίηση ο δήμαρχος τους δέχτηκε και τους…παρουσίασε στο «κοινό»; Και δεν εννοούμε αν υπάρχει ίδρυση κάποιου συλλόγου κτλ με απόφαση πρωτοδικείου ( αυτό μπορούν να το κάνει οποιοσδήποτε καταθέσει 21 υπογραφές κτλ ) , αλλά πως τους…αναγόρευσε – αναγνώρισε σα σύλλογο εργαζομένων  , όταν δεν έχει αναγνωριστεί από την ομοσπονδία ( ΠΟΕ – ΟΤΑ , είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας) , ως τέτοιος; Με ποια δικαιοδοσία; Με ποια στόχευση;

Μήπως εναρμονιζόμενος με  το νόμο Χατζηδάκη, με τον οποίο  η κυβέρνηση της ΝΔ, με επικοινωνιακά τεχνάσματα, με επιμονή, προσπαθεί να τον επιβάλει, στοχεύοντας να βάλει στον γύψο τους εργατικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες, ώστε να εξασφαλιστεί η υποταγή στις εργοδοτικές και κυβερνητικές επιλογές ; Με τον οποίο  προσπαθεί να εφαρμόσει τις αντεργατικές διατάξεις του (χτύπημα 8ωρου και ευέλικτα ωράρια, καταστρατήγηση της Κυριακάτικης αργίας, διατάξεις σχετικά με τις απολύσεις, σχετικά με το ανώτατο όριο των υπερωριών που έχει αυξηθεί και το κόστος των υπερωριών που έχει μειωθεί κ.λπ.) και τις αντισυνδικαλιστικές του διατάξεις (παρεμβάσεις στη λειτουργία των σωματείων, ποινικοποίηση της απεργίας και των αγώνων, επιβράβευση της απεργοσπασίας και των απεργοσπαστών, παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους εργασίας,  στοχοποίηση των συνδικαλιστών, φακέλωμα των συνδικάτων κ.λπ.);

Οι δε εργαζόμενοι που πήγαν στο ραντεβού αυτό , διέπραξαν …παγκόσμια πρωτοτυπία : πήγαν να τους παρουσιάσει ο εργοδότης ( δήμαρχος ) , ως εκπροσώπους συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων ( ενώ δεν τους έχει αναγνωρίσει η ίδια η ΠΟΕ – ΟΤΑ )!!! Άραγε με ποιο ηθικό ανάστημα θα παρουσιαστούν μετά από αυτό στους εργαζόμενους , ως όψιμοι υπερασπιστές και διεκδικητές των δικαιωμάτων τους; 

Το αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων μας….

Συναδέλφισσες – οι , ο μοναδικός σύλλογος στην περιοχή μας , με έδρα τη Λιβαδειά , που είναι νομιμοποιημένος και αναγνωρισμένος από την ΠΟΕ – ΟΤΑ , είναι ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει , εκτός όλων των άλλων , ότι μόνο όσοι είναι μέλη του συλλόγου μας , δικαιούνται όσων απορρέουν από την Σ.Σ.Ε. ( Συλλογική σύμβαση εργασίας ) και την Ε.Σ.Σ.Ε. ( Ειδική συλλογική σύμβαση εργασίας ) , που έχει υπογράψει η ομοσπονδία μας ( ΠΟΕ – ΟΤΑ ).

Συναδέλφισσες – οι , σε μία περίοδο που τα προβλήματα των εργαζομένων επιτείνονται εξαιτίας διαχρονικών αντεργατικών κυβερνητικών επιλογών και που η ανάγκη για ενότητα και κοινούς αγώνες είναι πιο επιτακτική από ποτέ , κάποιοι επιχειρούν να διχάσουν τους εργαζόμενους και να στήσουν διασπαστικούς μηχανισμούς  , που είναι σίγουρο ότι μόνο τους εργαζόμενους και τους σκοπούς τους δεν εξυπηρετούν.

Δεν έχουν θέση ανάμεσα στους εργαζόμενους  αυτοί που θέλουν ακόμα και σήμερα, να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που τόσο καλά κάνουν διαχρονικά , δηλαδή, να εξυπηρετούν τα δικά τους προσωπικά και πολιτικά – κομματικά συμφέροντα και όχι την ενότητα και τις διεκδικήσεις των συναδέλφων εργαζομένων. 

Θα ήταν κανείς αφελής να θεωρεί ότι θα εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων , αυτοί που ήταν σταθερά απόντες από κάθε απεργία , από κάθε διεκδίκηση , από κάθε αγώνα των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες – οι , γνωρίζετε καλά ότι εκφράζουμε το συνδικαλισμό που μάχεται , που αντιστέκεται , που ενοχλεί , που ορθώνει ανάστημα στις αυθαιρεσίες της όποιας δημοτικής αρχής  , μένοντας σταθεροί και απαρασάλευτοι στις αρχές και τις θέσεις μας  και αναλαμβάνοντας το όποιο κόστος , πάντα με γνώμονα το συμφέρον και την προστασία των συναδέλφων μας.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι , 

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ ,  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ , ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ , ΔΥΝΑΜΙΚΟ , ΜΕ ΟΡΑΜΑ , ΜΕ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ  ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ , ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                               ΤΣΩΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Δείτε ακόμη

Συνάντηση Δημάρχου με το νέο Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Λεβαδέων

Σχετικά