Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί Βοιωτίας για την αποδυνάμωση του ακτινολογικού τμήματος του Γ.Ν. Λιβαδειάς

Για την αποδυνάμωση του ακτινολογικού τμήματος του Γ.Ν. Λιβαδειάς

 Το ακτινολογικό τμήμα του Γ.Ν. Λιβαδειάς έχει 5 οργανικές θέσεις, ενώ υπηρετούν εκεί δύο συνάδελφοι, εκ των οποίων ο ένας με απόσπαση από γειτονικό Κ.Υ. Ο δεύτερος συνάδελφος ( ο μοναδικός που καλύπτει οργανική θέση) βρισκόταν σε παράταση της συνταξιοδότησής του εδώ και 6 μήνες, βάσει απόφασης του Υπουργείου Υγείας. Φαίνεται, όμως, πως πια το να μείνει το ακτινολογικό τμήμα με ένα μόνο γιατρό δεν αποτελεί έκτακτη κατάσταση και για το λόγο αυτό η περαιτέρω παράταση στο συνάδελφο δεν δίνεται, αντίθετα όμως του προτάθηκε να παραμείνει με μπλοκάκι ως ιδιώτης!

Σημειωτέον, ότι στο ακτινολογικό τμήμα του Γ.Ν. Θήβας υπηρετούν επίσης μόνο δύο γιατροί, οπότε οι ακτινολογικές εξετάσεις και ειδικά οι αξονικές τομογραφίες που χρειάζονται οι ασθενείς του Γ.Ν. Λιβαδειάς θα επιβαρύνουν επιπλέον τους δύο γιατρούς της Θήβας. Χωρίς να συζητάμε καν για το μοναδικό συνάδελφο που θα παραμείνει στο Γ.Ν. Λιβαδειάς που θα επιφορτιστεί με τεράστιο όγκο δουλειάς…

Είναι σαφής η προσπάθεια για περαιτέρω υποβάθμιση της λειτουργίας των δύο νοσοκομείων, αφού μπροστά σε μία γνωστή συνταξιοδότηση δεν έχει προβλεφθεί το παραμικρό μέτρο. Για άλλη μια φορά, γίνεται φανερό πως οι δημόσιες δομές υγείας δεν μπορούν να στηρίζονται σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, πολύ περισσότερο σε μετακινήσεις προσωπικού από μια δομή υγείας σε μια άλλη. Χωρίς μαζικές και επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν σε αυτή την κατάσταση.  

 Η, εδώ και χρόνια υλοποιούμενη από όλες τις κυβερνήσεις, υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας, έχουν οδηγήσει στη σημερινή εξουθένωση των υγειονομικών με ταυτόχρονες παροχές υγείας προς τους ασθενείς πολύ κατώτερες των αναγκών τους. Και ανοίγει έτσι ο δρόμος για τις ΣΔΙΤ στα πλαίσια του νέου «ΕΣΥ», με επέκταση της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των νοσοκομείων, ενώ παράλληλα οι ασθενείς είναι αναγκασμένοι να απευθύνονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία και εργαστήρια.

Για να εξασφαλισθεί η ασφαλής και 24ωρη καθημερινή λειτουργία των ακτινολογικών τμημάτων των Γ.Ν. Λιβαδειάς και Θήβας, ζητάμε: 

• Να γίνει άμεσα η ανανέωση παράτασης της σύμβασης του ακτινολόγου. 

• Να προκηρυχτούν όλες οι θέσεις των ακτινολόγων με επείγουσες διαδικασίες που υπάρχουν στον οργανισμό των νοσοκομείων. 

•  Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Για το Δ.Σ. της ΕΝΙΒ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΛΛΕΣ ΑΝ.                                                     ΡΕΝΔΟΥΜΗ Ν.

Σχετικά