Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστα Αρβανίτη σε Αλίαρτο,Θήβα και Δίστομο(φωτο)

Την Παρασκευή 24/06/2022 επισκέφθηκε τη Βοιωτία ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ και της Ευρωπαϊκής Ομάδας της Αριστεράς “The Left” Κώστας Αρβανίτης, συνοδευόμενος από τη βουλευτή Γιώτα Πούλου και αντιπροσωπεία μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βοιωτίας.

Η επίσκεψη, συνοδεία του δημάρχου ΔΑΑ Γιάννη Σταθά, ξεκίνησε από το Μαυσωλείο του Διστόμου και συνεχίστηκε στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, με την απότιση φόρου τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Στις δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ, μεταξύ των άλλων ανέφερε:

«Τιμή είναι η γνώση και ο αγώνας, σταθερός, ενωτικός, δημοκρατικός ενάντια στον φασισμό.

Η κληρονομιά βαριά και η ιστορική μνήμη ζωντανή. Η κτηνώδης σφαγή των αμάχων του Διστόμου από τους ναζί παραμένει μία από τις πιο μελανές σελίδες στην ιστορία ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον φασισμό. Το αίτημα του λαού του Διστόμου για ιστορική δικαίωση για την βάρβαρη σφαγή των κατοίκων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, θα είναι πάντα επίκαιρο για εμάς, πάντα ψηλά στη δουλειά μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ακολούθως παραβρέθηκε και μίλησε στα εγκαίνια των γραφείων της Οργάνωσης Μελών της Αλιάρτου.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης ήταν η Θήβα όπου ήταν κεντρικός ομιλητής στην πολιτική συγκέντρωση φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδήλωση, με θέμα «Ακρίβεια και Αυταρχισμός απειλούν Δημοκρατία και Κοινωνία», έγινε στην αυλή του Αγ. Γεωργίου στη Θήβα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Χάρης Παπαχαραλάμπους μέλος του Συντονιστικού της ΝΕ, ακολούθησε εκπρόσωπος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Σαρρή και χαιρέτισε η βουλευτής Γιώτα Πούλου.

Ο Κ. Αρβανίτης στην ομιλία του έθεσε θέματα και ερωτήματα γύρω από τα ζητήματα της ακρίβειας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, της δικαιοσύνης, της δράσης της ομάδας της ευρωπαϊκής αριστεράς και της προοδευτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήματα από τους συμμετέχοντες.

Η επίσκεψη τελείωσε σε γνωστό κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή δεκάδων μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας της Θήβας.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΘΗΒΑΣ

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ

Σχετικά