Ζητήματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θηβαίων

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ 22-06-2022

          Oι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανaδείξαμε τα εξής ζητήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στις 22/06/2022:

  • Ζητήσαμε να συγκληθεί άμεσα συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα την κατάσταση του Νοσοκομείου Θήβας. Για το θέμα αυτό έχει υποβληθεί αίτημα από πολίτες του Δήμου, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου, εδώ κι ένα μήνα. Σημειωτέον ότι η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα σε πρόσφατη συνεδρίαση συλλογικού οργάνου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, επανέφερε τη Θέση της κυβέρνησης ότι δε μπορούν να λειτουργούν δύο Νοσοκομεία σε ένα Νομό.
  • Ζητήσαμε την παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής ώστε να επαναλειτουργήσει το καθημερινό δρομολόγιο του αστικού ΚΤΕΛ από και προς το Νοσοκομείο στις 7 το πρωί και στις 3 το μεσημέρι, ώστε να εξυπηρετούνται μια σειρά εργαζομένων του Νοσοκομείου, που εδώ και δύο περίπου χρόνια επιβαρύνονται με αδικαιολόγητα έξοδα μετακίνησης προς την εργασία τους.
  • Αναδείξαμε την εγκατάσταση δύο μεμονωμένων ανεμογεννητριών στις θέσεις Περδίκι και Λικέρι σε απόσταση αναπνοής από τα Χώστια. Για τις συγκεκριμένες ανεμογεννήτριες αξιοποιείται η απαράδεκτη νομοθεσία η οποία επιτρέπει την εγκατάσταση μονάδων έως και 6 MW χωρίς καν να ενημερωθεί η Κοινότητα και ο Δήμος, με μόνη την υπογραφή ενός υπαλλήλου της Περιφέρειας!
  • Επαναφέραμε το ζήτημα της υπέρβασης του ορίου εγκατάστασης τυπικών ανεμογεννητριών στη Δημοτική Ενότητα Θίσβης κατά 35%, η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2019. Η εν λόγω Απόφαση έχει λύσει τα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων της «πράσινης ανάπτυξης», ώστε να εγκατασταθούν ακόμη περισσότερες ανεμογεννήτριες στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή. Αναδείξαμε επίσης ότι η «πράσινη ανάπτυξη» δεν είναι ούτε πράσινη και φιλοπεριβαλλοντική, αλλά ούτε και φιλολαϊκή, δεδομένου ότι ευθύνεται κατά μεγάλο μέρος για τις αδιανόητες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. Δηλώσαμε τέλος ότι το επόμενο διάστημα θα επαναφέρουμε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της ανάκλησης της συγκεκριμένης Απόφασης.
  • Ζητήσαμε επίσημη ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή για το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις Υδατοκαλλιέργειες, το οποίο θεσμοθετήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση το 2021. Βάσει του χωροταξικού σχεδιάζονται «Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών» ανά την Ελλάδα, η μία εκ των οποίων καλύπτει όλο τον κόλπο του Σαραντίου.
  • Τέλος, καταγγείλαμε πρόσφατη τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία καταργεί τη δυνατότητα των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης να θέτουν προς συζήτηση στα Δημοτικά Συμβούλια θέματα προ ημερησίας διάταξης.

Για τα παραπάνω ζητήματα η Δημοτική Αρχή δήλωσε ότι θα φέρει προς συζήτηση το θέμα του Νοσοκομείου αφού συναντηθεί ο Δήμαρχος με την κ. Γκάγκα το επόμενο διάστημα, ότι δε γνωρίζει κάτι σχετικό με την εγκατάσταση των μεμονωμένων ανεμογεννητριών και ότι θα επανέλθει για το θέμα του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις Ιχθυοκαλλιέργειες.   

Σχετικά