Ραγίζει καρδιές η μητέρα του 13χρονου ποδοσφαιριστή που πέθανε στην Εύβοια 

Το παιδί «έσβησε», μπροστά στα μάτια των γονιών του, την ώρα που έπαιζε σε τουρνουά ποδοσφαίρου.

Θρήνος επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στην Εύβοια για τον αιφνίδιο θάνατο του 13χρονου Γιάννη. Το χαμόγελο του έσβησε για πάντα μπροστά στα μάτια των γονέων του που έβλεπαν ανήμποροι από την εξέδρα το παιδί τους να σωριάζεται στο γήπεδο. Το τουρνουά ποδοσφαίρου που τόσο περίμενε, αποδείχθηκε μοιραίο για την καρδιά του μικρού ποδοσφαιριστή.

Τραγική φιγούρα η μητέρα η οποία, όταν έμαθε πως τελικά το παιδί της έφυγε από τη ζωή, μονολογούσε, λέγοντας πως ήταν πάντα χαμογελαστό και δεν το είχαν στενοχωρήσει ποτέ…

“Το παιδάκι μας δεν το είχαμε στενοχωρήσει ποτέ. Ήρθαμε εδώ για να διασκεδάσει και να παίξει. Έφυγε από τη ζωή παίζοντας το αγαπημένο του άθλημα” ήταν τα πρώτα λόγια της σύμφωνα με το MEGA.
Το χρονικό της τραγωδίας στην Εύβοια

Ο αγώνας μεταξύ ΠΑΟ ΡΟΥΦ και Αχιλλέα κάτω Αχαρνών αρχίζει. Ο 13χρονος Γιάννης μαζί με τους συμπαίκτες του μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, όμως τα επόμενα λεπτά θα σκορπίσουν απέραντη θλίψη. Στο 22ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο 13χρονος ποδοσφαιριστής, ενώ έτρεχε μόνος του για να προλάβει την μπάλα, ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του έπεσε και χτύπησε στο σαγόνι του. Οι θεατές παγώνουν.

«Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ψυχραιμία αλλά ήταν η μητέρα του, λιποθυμούσε η γυναίκα ήταν κάτι τραγικό, όπως και να ‘ταν δεν φανταστήκαμε πως ήταν τόσο σοβαρό» τόνισε ο Δημήτρης Τζιβέρης.

Οι προσπάθειες των γιατρών στο κέντρο υγείας Αλιβερίου, όπου μεταφέρθηκε το παιδί, ήταν πραγματικά υπεράνθρωπες. Ο 13χρονος διασωληνώθηκε άμεσα από τον καρδιολόγο και στην προσπάθεια τους να τον επαναφέρουν προχώρησαν και σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

«Δυστυχώς το παιδί ήρθε χωρίς σφυγμό, ήταν νεκρό δηλαδή. Κάνανε ό,τι περνούσε από το χέρι τους πάρα πολύ ώρα προσπαθούσανε με ΚΑΡΠΑ να το επαναφέρουν δυστυχώς δεν τα κατάφεραν» υπογράμμισε ο γιατρός Δημήτρης Αϊβαλιώτης.

Ένας από τους γιατρούς που βρέθηκαν στο κέντρο υγείας εκείνη τη στιγμή για βοηθήσουν τον μικρό αθλητή μίλησε στο MEGA.

«Πέσαμε αμέσως πάνω στο παιδάκι, αμέσως τοποθετήθηκε φλέβα, το παιδί είχε έρθει χωρίς αναπνοή και καρδιακό παλμό. Είχε ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ από το γήπεδο, αμέσως μόλις έχασε τις αισθήσεις του το παιδί, ξεκίνησε εκεί ο νοσηλευτής καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση αμέσως πήγαν και έναν εξωτερικό αυτόματο απινιδωτή» τόνισε ο γιατρός Γιώργος Ζέρβας.

«Οι διασώστες του ΕΚΑΒ συνέχιζαν και αυτοί ασταμάτητα κατά την διάρκεια της διακομιδής. Εμείς το παλέψαμε το παιδί γύρω στην μιάμιση ώρα» πρόσθεσε.

«Οι τελευταίες στιγμές ξεγνοιασιάς»

«Ένα τριήμερο ποδοσφαιρικής ξεγνοιασιάς ξεκίνησε!». Με αυτά τα λόγια η σελίδα της ακαδημίας παρουσίαζε στα social media φωτογραφίες από το ταξίδι της ομάδας. Με τους μικρούς αθλητές να διασκεδάζουν με ομαδικές βουτιές στην πισίνα.

Τη χαρά και την ξεγνοιασιά όμως αντικατέστησε η συλλυπητήρια ανακοίνωση για το τραγικό συμβάν που εξέδωσε η ομάδα του μικρού ποδοσφαιριστή.

«Στις 24/6 ο Γιάννης Ασημακόπουλος ποδοσφαιριστής των ακαδημιών μας στην Κ14 έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων βυθίζοντας την οικογένεια του και το σωματείο μας» ανέφερε η ανακοίνωση του ΠΑΟ ΡΟΥΦ.

Θα ακολουθήσει νεκροψία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του 13χρονου, ενώ ματαιώθηκαν οι αγώνες του τουρνουά, στους οποίους θα μετείχε το άτυχο παιδί.

Σχετικά