Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία στη Ραφήνα

ειροπέδες σε δύο άτομα πέρασαν αστυνομικοί για την ανθρωποκτονία του 42χρονου Δημήτρη Κόρδα τα ξημερώματα της Κυριακής, έξω από το μπαρ «Sante Rock Bar», το οποίο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας. Πρόκειται για δύο 24χρονους, εκ των οποίων ένας Έλληνας και ένας Αλβανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών γιατί μια γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας κατάφερε, μέσα στον πανικό, να καταγράψει την πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου με το οποίο οι δράστες διέφυγαν από την περιοχή. Έτσι, σε λιγότερο από ένα 24ωρο οι αστυνομικοί το εντόπισαν, το παρακολούθησαν, κι όταν είδαν κάποιον να το οδηγεί, το σταμάτησαν και το κατέσχεσαν.

Tην είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία σημειώνει: «Η Ελληνική Αστυνομία απέδειξε άλλη μια φορά ότι δρα αποτελεσματικά με τη σύλληψη των δύο δολοφόνων του 42χρονου στη Ραφήνα».

Οι δύο συλληφθέντες, αυτή την ώρα ανακρίνονται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και το απόγευμα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της Ευελπίδων.

Τι συνέβη το μοιραίο βράδυ

Όπως πρώτη αποκάλυψε η «Ζούγκλα» σε εκτενές ρεπορτάζ, τα ενδεχόμενα για το επεισόδιο που βάφτηκε με αίμα και στοίχισε τη ζωή στον 42χρονο είναι δύο. Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τον 42χρονο να βρίσκεται στο μπαρ με μια φίλη του. Κάποια στιγμή πήγε στην τουαλέτα του καταστήματος και τότε μια παρέα πέντε ατόμων την παρενόχλησαν. Όταν ο 42χρονος γύρισε στο τραπέζι του, ενημερώθηκε από τη φίλη του για την παρενόχληση και εκείνος τους ζήτησε τον λόγο. 

H παρέα των πέντε, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι γνωστοί νταήδες της περιοχής και έχουν πειράξει αρκετό κόσμο, σηκώθηκαν από το τραπέζι, του επιτέθηκαν και τον έσυραν έξω από το κατάστημα. Με χρήση σιδερογροθιάς τον τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι και στο υπόλοιπο σώμα.

Η άλλη εκδοχή

Στη συνέχεια η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με φίλους του Δημήτρη, οι οποίοι δίνουν μια λίγο διαφορετική εκδοχή. Σύμφωνα με αυτούς, ο Δημήτρης καθόταν με τη φίλη του στο μπαρ, όμως εκείνη αποχώρησε μισή ώρα πριν το αιματηρό επεισόδιο. 

Λίγο αργότερα ο Δημήτρης ανέβηκε στην τουαλέτα. Εκεί, ήρθε το σώμα του σε επαφή με έναν από την παρέα. Αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες, όμως δεν δόθηκε συνέχεια. Όταν πλήρωσε και ετοιμάστηκε να φύγει, ο Αλβανός τού ζήτησε να βγουν έξω από το κατάστημα, όπως και έγινε. Εκεί, στο στενάκι του την είχαν στήσει τα άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία τον ξυλοφόρτωσαν. 

Από τη σφοδρότητα των χτυπημάτων προκλήθηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ακατάσχετη αιμορραγία. Ο 42χρονος μάλιστα ήταν σε τέτοια κατάσταση, που δεν ανταποκρινόταν σε κανένα ερέθισμα. Μάλιστα, άνθρωποι που τον γνώριζαν ανέφεραν πως από τα σημάδια που άφησαν τα χτυπήματα στο πρόσωπό του δεν κατάλαβαν εξαρχής ότι ήταν αυτός.

Για το περιστατικό, στις 02:05 τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και στις 03:10 βρισκόταν ήδη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός». Εκεί, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε στη διασωλήνωσή του. Παρ’ όλη όμως την προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε στα τραύματά του.

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε και με τον υπεύθυνο του μπαρ, ο οποίος επιβεβαίωσε τόσο το περιστατικό όσο και το ότι οι εμπλεκόμενοι ήταν θαμώνες του. 

Η ανακοίνωση του μπαρ

«Καλό παράδεισο φίλε», γράφουν σε ανάρτησή τους στο Facebook οι άνθρωποι του Sante Rock Bar και συνεχίζουν: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι για τον χαμό του πελάτη και φίλου μας που χάθηκε τόσο άδικα δίπλα στο μαγαζί μας σήμερα το πρωί. Αύριο θα είμαστε κλειστά από σεβασμό για τον συνάνθρωπο μας και την οικογένεια του».

Δείτε την ανάρτηση

Σχετικά